2010.04.16.@ 09.04

Öltözz az alkatodnak megfelelően!

Sokszor és sokan hallottuk már a körte, alma, homokóra és fiús alkat kifejezést, amikor a női alak kerül szóba. Míg a nők nagy része állandóan a fogyókúra valamelyik fajtáját gyűri, és próbál küzdeni a felesleges kilók ellen, addig az öltözködés során legtöbben nem veszik figyelembe a velük született alkati, sokszor öröklött tényezőket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Előnyök és hátrányok

A kisebb mellű ”körték” irigylik a „homokórákat”, míg az „alma” a legelveszettebbnek érzi magát. A fiús testalkaton minden jól áll, így nem sokat rágódik reggel a gardrób előtt. 2010-ben már minden korrigálható, szinte naponta jelennek meg azok a termékek, melyek segítségével könnyedén a legtökéletesebb formába kerülhetünk. Nincs más dolgunk, mint megtalálni a nekünk megfelelő darabot. A jó idő közeledtével ügyelni kell a csíkokra, mintákra, fehér színekre, változatos nyakakra és a kiegészítők viselésére.

A tervezők szinte kivétel nélkül megegyeznek abban, hogy ha egyszer megtaláltuk azokat a formákat, szabásvonalakat a nappali, esti viseletben is, amelyben a legcsinosabbak vagyunk, maradjunk is meg ennél. Ne nagyon kísérletezzünk tovább, inkább csak a színek terén, de azzal is óvatosan.

Fiús, egyenes alkat

Vékony, majdhogynem szikár, kissé fiús, modellalkat. Nem a férfiak és fiúk kedvenc női típusa, de kétségtelenül nekik áll a legjobban minden ruha. A tervezők rajtuk és velük dolgoznak, nekik terveznek. Vékony lábak, melyek a miniben és a magas szárú szandálokban is jól mutatnak. Ugyanígy a boyfriend farmer és mindenfajta bikini viselése megengedett. Egyszóval: öltözzenek, ahogy épp kedvük tartja, mindenben csinosak lesznek.

Körték matrózban

A felül vékony, keskeny vállú, kisebb mellű nők is nyugodtan válogathatnak bármilyen felső közül. Még az idei nyár trendi matrózcsíkos darabjai is nekik kedveznek, őket ugyanis nem árt, ha a csíkok kicsit szélesítik. A fodros, több rétegű felsők előnyösek lehetnek számukra, főleg akkor, ha push-up melltartóval kombinálják. Mivel szép, kerek, nőies csípővel rendelkeznek, a farmerek is a legideálisabbak számukra. Nyugodtan viseljenek rövidebb felsőket, nincs miért eltakarni feneküket, ami ugyancsak szexi megjelenést sugároz.

Almák buggyosban

A derékban kissé gömbölyded testalkatúak mindenképpen hátul záródó dolgokat viseljenek. Akár a szoknya vagy ruha esetében a legelőnyösebb az, ha nem a hasat kiemelő helyen kapcsolják azt be. Az egészruhák, melyek a csípőnél vannak elvágva, vagy az egyenes vonalú zakók az ő számukra lettek tervezve. Ugyanígy jól mutat a mell alatt bővülő felsők, melyek ugyancsak eltakarják a kicsit kerekebb hasat. A V-alakú nyakkivágások hosszítják a felsőtestet, ezért szintén előnyösek a számukra.

Farmer esetében szerencsésnek mondhatóak, ugyanis vékonyabb lábukon jól mutat a vékony szárú farmer. Magas sarkúban nyújtható az alak, balerinacipő viselése pedig a has tájékán bővebb felsőkkel szabadon viselhető.

A szexi homokóra

A nőies idomok, gömbölyű alkat megtestesítője a homokóra. A férfiak imádják ezt a típust, ezért is kell hangsúlyozni a különböző ruhákkal, felsőkkel. Nyáron a pamutruhák, V-kivágású felsők hangsúlyozhatják a kerek formákat. Kerülni kell viszont az előnytelen kerek nyakkivágást, amely összenyomja a felsőtestet. Kiegészítők terén nem kell félni a vagányabb, látványos darabok viselésétől, amelyek összhangban vannak a szexi ruhákkal. A fenékrészen érdemes sötétebb színt viselni, mint felül, így optikailag csökkenthetőek a méretek. Érdemes kompressziós harisnyát, a combot, csípőt fixen tartó alsóneműt választani az alkalmi ruhákhoz.

Cosmo-tipp: Könnyedén lehetsz csinos minden alkalommal, ha alkatodnak megfelelő öltözéket választasz, és próbálod elfogadni önmagad. A sport segít abban, hogy fittnek érezd magad testileg-lelkileg, és ha úgy érzed, változtatni szeretnél alakodon, mindenképpen szakértők tanácsát kérd ebben.

Tudd meg Te is, milyen alkattal rendelkezel: www.shopyourshape.com

Fotó: H&M, Guess?, F&F, New Yorker

Kapcsolódó cikkek:

Édes élet – cukorkaszínek a mindennapokban

Legősibb lábbelink, a szandál divatja 2010-ben

Csodaszép ékszerek Jackie Kennedy stílusában

Sportos és stílusos: elegancia és kényelem otthon

Címkék: alkatodnak megfelelően! öltözz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty