2010.04.30.@ 09.04

Válassz napszemüveget az arcformádhoz!

Legtöbbször nem is gondolkozunk el azon, hogy melyik az a napszemüveg, amelyik legjobban passzol a bőrszínünkhöz, az arcunk formájához. Csak rengeteget felpróbálunk, és a végén, jobb esetben, ár-érték arányban a legjobbat és legszebbet választjuk. Ha szerencsénk van, akkor valóban ez áll rajtunk a legtökéletesebben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ki gondolná, hogy a celebek már a napszemüveg kiválasztása területén is stylist-ra bízzák magukat? Pedig így teszi ezt Angelina Jolie, Kim Kardashian is, akinek Hollywood kedvelt öltöztetője, Jennifer Rade segít abban, hogy mivel védekezzen a napsugarak ellen. Jen, ahogy a szakma becézi, már számtalan magazin oldalán osztotta meg apró kis trükkjeit az olvasókkal a vásárlás elősegítésére. Nézzük azokat a tippeket, melyeket szerinte a napszemüveg kiválasztásánál figyelembe kell venni.

Kezdjük bőrünk, hajunk színével
 
Ugyan kicsit barnább lesz a színünk a nyár folyamán, mégis vegyük alapul az alapszínünket. A melegebb bőrszínűek nyugodtan viselhetnek csont, fehér és piszkos fehér színeket és ezek kombinációját. Akik hidegebb bőrszínnel rendelkeznek, válasszák a kék, az ezüst és a szürke árnyalatait.
 
A szőkéknek a fekete, a fehér is tökéletesen áll, míg a piros az, amely vadító és a nyár igazi divatszíne. Azok, akiknek viszont rózsaszínesebb a bőrárnyalata, semmiképp se válasszák ezt a színt!
 
A szemüveg mérete
 
Oszd fel három részre képzeletben az arcodat! A felső, homlok és szemöldök feletti, majd maga a szem vonala, orr középig és az ez alatti rész. Amennyiben a szemüvegkeret, amit próbálsz, nagyon sokat elvenne ezekből a „felosztott” részekből, és ezáltal megváltozna az arcformád, nyomban tedd vissza a helyére!
 
Arcforma szerint
 
Hosszúkás arc: Sarah Jessica Parker arca is ilyen. A magas homlok miatt a túlméretezett, úgynevezett oversized napszemüveg tökéletes választás lehet, hiszen azzal, hogy belelóg a homlokba, így optikailag el is vesz belőle, azaz kicsinyíti azt.
 
Ovális arc: Eva Mendes szerencsés, mivel neki szinte minden típus jól áll. Ha ovális az arcod, valóban ne gondolkozz, vedd azt, amelyik a legjobban tetszik!
 
Szögletes arc: ahhoz, hogy lágyítsd az amúgy szigorúbb vonalakat és éleket, válassz olyan szemüveget, ami kicsit kifele kerekedik. Ezzel az ívvel gömbölyítheted a vonalakat. Nyugodtan válaszd a műanyag kereteket.
 
Szív alakú arc: Julia Roberts-et sokat látni az úgynevezett Police és Aviator szemüvegekben. Ez az a típus áll neki a legjobban. Ebből pedig a vékony, fémkeretes a legmegfelelőbb.

Kerek arcnál, mint Drew Barrymore esetébe, a sötét színek és a szögletesebb fazonok azok, amelyek kicsit „élezik” az arcnak a kerekségét. Itt is nyugodtan jöhetnek a műanyag változatok.

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

 
 
Szeretnél egy saját farmot? KLIKK IDE és légy egy virágzó gazdaság mesterfarmere!
 

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: arcformádhoz! napszemüveget válassz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty