2010.05.03.@ 14.05

Budapest Fashion Week kilencedszer is – beszámoló

Az idei szezonban sem maradhatott el a háromnapos Budapest Fashion Week, amit immár kilencedik alkalommal nézhetett meg a nagyérdemű. Olvasd el beszámolónkat, és nézd meg képgalériánkat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Már az eseménynek helyet adó Nyugati téri West-Balkán is tükrözi az idei év divathetét: az underground és a kifinomultság találkozása jellemezte, egyfajta kulturális koktélt nyújtva ezzel a közönségnek. A Fashion Week ez évi célja volt, hogy a 21. századi divatkultúrát a kozmopolita világ szemszögével láttassa, s a vendégek három napon át Berlinben vagy Londonban érezhessék magukat. A programon számos ismert és kevésbé ismert divattervező vonultatta fel kreációit a legkülönfélébb stílusokban. Itt mindenki megtalálta a hozzá illő kollekciót, akár a letisztult, akár az extrémebb vonalat képviseli. A bemutatók között a Magma Tűzszínház szórakoztatta a közönséget látványos előadásaikkal.

Modern elegancia – első nap

A Fashion Week első napja nem annyira az extremitás, mint inkább a nőies, letisztult, mégis határozott stílus jegyében telt. A Váradi, a La coll, Czinege, Szakos Kriszta, Reök Cecília és Varga Tímea, illetve a Kiwi collection alkotásait láthattuk. Idei tavaszi-nyári kollekciójában a La coll az egyszerű szabásvonalat és a természet színeit használta – a lezser darabokon a bézs, a barna és a szürke árnyalatai domináltak, míg a Kiwi collection a lila, a pink és a kék harsány tónusait részesítette előnyben, mindezt elegáns anyagokkal társítva.

Színek, anyagok és minták keveredése – második nap

Kedden a Vive maria, a Pussy deluxe, Orosz Réka, Varga Gyöngyi és UHT, az SZS Design és Novák Kinga kollekcióit nézhettük meg – mindannyian jóval merészebb színeket, fazonokat és anyagokat használtak, mint az első nap tervezői. A Pussy Deluxe tengerpartot idéző, kék, homokszínű és virágos ruháival tarolt, de a kislányos, pöttyös ruha sem hiányozhatott a repertoárjukból. Ezzel ellentétben a Vive Maria klasszikus szabásvonalakkal és színekkel kápráztatta el a közönséget, a ruhákat és fehérneműket itt-ott megbolondítva egy-egy masnival, csipkebetéttel, csíkkal vagy diszkrét, hímzett virágmotívummal. Orosz Réka elsősorban a feketére és az extrém fazonokra esküszik: tollból készült extramini, teljesen áttetsző, tüllel díszített, hosszú fekete csipkecsoda, a mellet csupán egy keresztpánttal eltakaró, láncos ruha és hason kivágott ezüst darabok színesítették a felhozatalt. Az SZS Design a narancs és sárga árnyalatain kívül a zsinórokra és organzadíszítésre helyezte a hangsúlyt, ezzel erőteljes folkhangulatot adva kreációinak. Varga Gyöngyit a szivárvány ihlette meg – szoknyáin, nadrágjain mindenhol visszaköszöntek az élénk színek, míg Novák Kinga az elegáns, nőies vonalat erősítette fényes, gyöngybetétes ruháival, aminek különlegességét a kézzel festett, álomszép cipők jelentették.

Pöttyök, árnyalatok és trendi kiegészítők – harmadik nap

A Fashion Week utolsó napján a Mantra, Dianak Krausz, Váradi D. Hajnalka, az EXP, Nicole és a Kenguru ruháit tekinthette meg a közönség. A Mantra a színekkel és a mintákkal operált: zöld és sárga egy szetten belül, átlátszó, napraforgós esőkabáttal, sportos, kék dzseki pink toppal, farmerruha extrém nyaklánccal megbolondítva – mindezek szerepeltek a bemutatott darabok között. Váradi D. Hajnalka fekete, fényes anyagú, zsákszerű ruháit szexi cipőkkel és hozzájuk illő, trendi táskákkal dobta fel: megjelent a kígyóbőr és a lila, de a piros táska piros karkötővel is rendkívül látványos volt. Az EXP az állatmintákra helyezte a hangsúlyt: ugyanúgy szerepet kapott a kékes-lilás kígyóbőrminta, mint a párducpöttyök kék alapon. A Kenguru pedig igazán csajszisra vette a figurát rózsaszín és babakék, pöttyös ruháival, amik a kislányos trend kedvelői körében igen nagy sikert arattak.

Fotó: Szaniszló Róbert

Címkék: beszámoló budapest fashion kilencedszer week!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty