2010.05.04.@ 14.05

A műkörömről – hasznos vagy ártalmas?

Vajon a műköröm roncsolja a körmödet? Ha igen, mennyire? És mindenkinek? Sok esetben bizony segíthet is, ha a körmünk nem az eredeti. Lássuk, mik az érvek ellene és mellette!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vigyázat, allergia!

Bármi kiválthatja az allergiát, így a műkörömragasztók is. Nagyon vigyázni kell ezekkel a szerekkel, mert komoly reakciók léphetnek fel. Eleinte csak a köröm körüli vörösség, majd utána a már erősebb fájdalom és duzzanat is jelentkezhet. Hogy ezt elkerüld, először teszteljétek a manikűrössel, hogy érzékeny vagy-e erre az anyagra, ha pedig már megtörtént a baj, akkor távolíttasd el a műkörmöket, és mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt!

Az ápolt kezekért

Akinek a munkája igényli, vagy rendkívül töredeznek a körmei, annak ajánlott, hogy viseljen műkörmöt, esetleg körömre épített zselét. Az épített köröm előnye, hogy nem elgyengíti, hanem inkább megerősíti a körmöt, és védi a töredezésektől, beszakadozásoktól is. Tehát a mindennapi munkában sem fog hátrányt okozni számodra a porcelánnal vagy zselével történő bevonás, ráadásul olyan hosszúra vagy rövidre csináltatod, amilyenre akarod. Ezen kívül nem kell mindennap lakkozni, manikűrözni.

Fertőzések

A nem megfelelően felrakott műköröm bizony elfertőződhet. Ezért nagyon fontos, hogy ügyes, szakszerű és megbízható manikűröst válassz. Könnyen előfordulhat, hogy a természetes körmöd és a műköröm között hézag keletkezik, vagy akár el is távolodhat az eredeti körömtől. Ez pedig tökéletes hely a baktériumok számára. Figyelj arra is, hogy sterilizált eszközökkel dolgozzanak rajtad, és hasonló időközönként cseréltesd a körmöket. Ha ez nem így történik, körmöd elszíneződhet, megdagadhat, elfertőződhet, és ilyenkor csak szakember tudja majd őket eltávolítani.

Ne rágd!

Hatalmas előnyei közé tartozik, hogy viselője nem tudja rágni a körmét, és még talán a köröm melletti bőr rágásáról is le tud szokni. A körömlakk is sokkal tartósabb rajta, míg egy átlagos lakkot 2-3 naponta újra kell festeni, addig egy épített körmön lévő lakkot elég 2-3 hetente. A szép és ápolt körmök sokkal jobb benyomást keltenek rólad, mintha ápolatlan és lerágott lenne. De figyelj arra, hogy ne kenj rá akármit! Bízd inkább a szakemberre, kérj tőle tanácsot, milyen termékeket használj, ha saját magadnak szeretnéd csinálni.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ártatlan báj vagy ellenállhatatlan vadmacska? Melyik smink illik hozzád?

Hogyan hatnak az illatok lelkedre?

5 fantasztikus partismink
 

Ne maradj ki az új őrületből! KLIKK IDE és eláruljuk a titkot!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: ártalmas? hasznos műkörömről vagy

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty