2010.05.10.@ 11.05

Válaszd arcformádhoz a megfelelő frizurát!

Ahány ember, annyi arcforma. Mindegyikünk más és más tulajdonságokkal rendezkedik, és egy arcformánkhoz nem illő frizura sokat ronthat az összképen. A Cosmo.hu segít, hogy ne kövess el alapvető hajbakikat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kerek arc

Hazánkban talán ezzel az arctípussal rendelkezik a legtöbb ember. Arra kell figyelned, hogy ne akard nagyon kihangsúlyozni a kerekséget. Legjobb, ha aszimmetrikus frizurát választasz, ez akkor is megfelelő, ha rövid a hajad. Így az arcod egyik felét jobban hangsúlyozod, míg a másikat kevésbé. Érdemes azt is kipróbálnod, hogy a hajad végét fokozatosan elvékonyíttatod a fodrászoddal, egy hosszú egyenes frizurával pedig tökéletesen kiemeled a csodálatos formáidat. Semmiképp ne göndörítsd be, ha nagyon rövid, inkább csak laza hullámokkal próbálkozz. Frufrut nem nagyon ajánlunk ehhez a hajhoz, de ha oldalra van fésülve, és fokozatosan van levágva, még előnyösen is állhat.
 
Ovális arc
 
Az ovális arccal rendelkezők vannak a legjobb helyzetben, ugyanis nekik szinte bármelyik frizura jól áll. A teljesen rövidtől a derékig érő hosszúig szinte minden hajtípust vágathatsz, vagy esetleg növeszthetsz magadnak. Nem jó ötlet viszont, ha feltupíroztatod a hajad, ez ugyanis még jobban megnyújtja az arcod. A szabályos arcformádhoz pedig olyan bubifrizura passzol a legjobban, ami nem éri el az állad. Hullámos hajnál próbáld meg elkerülni a rövidre vágást, inkább növeszd meg vállig érőre, vagy még annál is hosszabbra. Ha nagy szemekkel vagy megáldva, mindenféleképpen vágass frufrut, vagy csak fésüld oldalra a hajad, és máris hódíthatsz!
 
Szögletes arc
 
Ez az arctípus különösen fotogén, ha kiugró arccsonttal, és erős, határozott állal van társítva. Ne vágasd egyszintűre a hajad, próbáld ki, hogy lépcsőzetes és hosszú frizurát viselsz. Frufrut csak hosszabbat ajánlunk, a rövid még jobban megnyújtja a homlokod. Nem ajánlott a rövid, tüskés haj, és a bubifrizura sem. A szögletes vonásaidról máshova tereli még a figyelmet, ha laza esésű hullámokkal bolondítod meg a tincseidet. Ne akarj szigorú vonalakat követni, jobban áll, ha könnyedebbre veszed a stílusod.
 
Hosszúkás arc
 
Ennek az arcformának a tulajdonosai is szerencsésnek mondhatják magukat. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, bátran mutasd meg, ha sok hajad van! Nagyon jól áll, ha egyenes, és egyenletes a hajad, viszont nem szabad túl hosszúra hagyni, mert ez még tovább nyújtja a hosszúkás arcot. Általában az állig érő haj a megfelelő méret, és ezt még különböző hajformázókkal lehet bolondítani. Előnyös még a szemöldökig értő frufru, a rövid, kócos haj pedig szinte hibátlan választásnak mondható.
 
Háromszögletű arc
 
Ha nem is háromszögletű teljesen, de szívformájú arcnak is szokták hívni. Legideálisabb a vállig érő haj, a frufru meg szinte kötelező, mert keskenyíti a homlokodat, de nem szabad túl rövidre hagyni. Fontos, hogy a szemeidet és az arccsontodat hangsúlyozd ki. Jó választás lehet egy rövid haj is, ha lágyítja a homlokod és keskenyíti az arcod. Vágás során kérd meg a fodrászod, hogy figyeljen arra, hogy a hajad egy része, vagy a teljes hossza érjen az állad alá. Akár középen is elválaszthatod, mert így a széles homlokodat kétoldalt takarni fogja a hajad.
 
Fotó: profimedia.hu
 
Címkék: arcformádhoz! frizurát! megfelelő válaszd

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty