2010.05.19.@ 09.05

Klumpa: divat vagy óriási melléfogás?

Megosztotta a divatimádókat a klumpa térhódítása a divatban. Sokan csak az aktuális trendek egy félresiklásaként értelmezik a ’90-es évek klumpáját. Mivel a Chanel a tavaszi-nyári kollekció részeként klumpába öltöztette a modelljeit, így mégsem vonható teljesen kétségbe, hogy a klumpa igenis divat lesz a nyáron.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mi, magyarok, talán a fiatal nyomozólány. Linda klumpájára emlékszünk a legjobban. Na meg az óvodai váltócipőnk volt utoljára klumpa, az is színes, virágos és persze lapos változatban. Aztán jött a nagy áttörés, a speciális gumiból készült, színes klumpapapucs, mely elterjedt a világban. Szuperkényelmes, mókás színével hamar teret hódított és szinte mindennapi viseletté vált, annak ellenére, hogy mindenféle elegancia, és szépség hiányzik belőle. Aztán 2010 nyarára ennek az ellentéte lett a Chanel által beharangozott magas sarkú clog – azaz klumpa.

Kosztümhöz
 
A Max Mara már 2009-es kollekciójában felvonultatta a klumpát, méghozzá kosztümmel. A divatblogolókat már ez a tény is megosztotta, bár többen elismerték, hogy a nadrágkosztümhöz nem is olyan rossz viselet. És valóban. Mind a rövid, mint pedig a hosszú szárú nadrágokhoz pompásan áll a klumpa! Nagy előnye az, hogy a magasított sarok nyújtja az alakot, viszont a fatalp és a vastagabb sarok, na meg persze a fedett lábfej miatt nem éppen kényelmes viselet a nyári melegben.
 
Extrém változat
 
Ha már Chanel, akkor persze Louis Vuitton sem hagyhatta szó nélkül az új lábbelit. Ezért extravagáns és feltűnő változatokban, megalkotta saját darabjait. Szőrökkel, tollakkal, masnikkal, csatokkal díszítve már önmagában feltűnést kelt. Aztán ezt olyan szinten továbbfejlesztette, hogy egészen térdig érő szárat alkotott neki, vagy éppen az ortopéd cipőhöz hasonlatos változatot készített. Ezek a típusok azok, amelyek valóban csak a kifutón mutatnak jól, de sokszor még a hajszálvékony modellek is elbotlanak a járhatatlan sarkokon.
Romantikus stílusban

Egész selyemruhához, vagy a klasszikus Chanel kosztüm anyagából készült kiskabáthoz farmerrel, sok csipkével, kimondottan illik a klumpa. A fekete, barna változata, szegecsekkel kivarrva az oldalán a klasszikus fajta, azoknak a divatkövetőknek ajánljuk, akik nem az extravagancia hívei. Mindenfajta kiegészítővel hordható, a hatalmas hobo táska ugyanúgy illik hozzá, mint egy kis estélyi táska. Alkalomtól függ. Előkaphatjuk hozzá vastag karkötőinket, bőrből, kígyóbőr utánzattal, vagy akár színes változatban is.
 

Cosmo-tipp: Megoszlanak a vélemények a klumpáról, joggal, hiszen nem a legkényelmesebb viselet, de kifoghatunk olyan, a lábfejnél kivágott változatát is, mely a nyári időben is hasznosabb lehet.
 
 
Hódíts szexi selyemben nyáron is!

Szeretnél egy saját farmot? KLIKK IDE, és légy egy virágzó gazdaság mesterfarmere!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty