2010.05.27.@ 09.05

Fűzd magad karcsúra!

Randevúra készülsz és csábítani szeretnél? Vagy napbarnított válladat villantanád éhes férfiszemeknek? Hangsúlyoznád karcsú derekadat, kidolgozott karodat, vagy ellenkezőleg, a télen felszaladt kilókat tüntetnéd gyorsan el?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Púder helyett míderezz!

Ezt a ruhadarabot a régi filmek felejthetetlen filmcsillagai – Greta Garbo, Marilyn Monroe – tették népszerűvé, az újkori dívák közül Madonna volt a fűzők lelkes viselője, de a mai sztárok is imádnak belebújni a szexis míderbe.
 
A kifutók idei modelljei szerint – ha trendi akarsz lenni – kívülre helyezed a fehérneműdet. Sokan imádják, egyesek provokatívnak tartják, de az biztos, hogy a már klasszikussá vált ruha nem fog eltűnni a polcokról, és az is, hogy tíz férfiből kilenc biztosan vonzódik a sejtelmes homokóra formákhoz, melyet egy csodás fűzővel pillanatok alatt elérhetsz.
 
A fűzőket általában esküvői ruha alá, vagy felsőneműként hordják, ám az ígéretes testrészeket domborító hatása révén abszolút elfogadott hétköznapi viselet lett.
 
Vonalaidat kiválóan hangsúlyozhatod egy pánt nélküli, fűzőszerű felsővel, ami segít megtartani tested esztétikai arányait. A fűzők egyedi szabásvonala kívánatos sziluettet eredményez, tökéletesen kiemeli nyakadat, dekoltázsodat és csípődet, az üzletekben pedig kedvedre válogathatsz szín, anyag, minta és hosszúság tekintetében.
 
 
A fűző évszázadokon át nők és férfiak ruhakelléke volt, ám minden egyes korszakot más fűződivat jellemzett. A fűző tulajdonképpen derék, a keblek, a csípő karcsúsítására és formálására kitalált öltözet, mely a XIV. századtól vált világszerte ismertté.
 
Kezdetben a fűzők vasból készültek, melyek pajzsként szorították a testet, és sokáig a nők testi kínzásának egyik eszköze volt. Majd reformálták az anyagát és ujjatlan fém-, fapántokkal, halcsonttal merevített fűzőket készítettek.  Később barátságosabb textúrájú nejlonra cserélték az eredeti anyagot. Ebben a szezonban a tervezők előszeretettel használják a lycrát, a latexet, a kontrolasztikot, vagy a hálós változatokat és gondoskodnak arról, hogy komfortérzet mellett a termék maximálisan feltűnő is legyen.
 
A készítésnél fontos elv a kényelem, és egészségügyi szempontból is hasznos a viselése, különösen, ha nagyobb domborulattal rendelkezel, hiszen egy tökéletesen rád szabott fűzővel kímélheted a gerincedet.
 
Mágikus míderek
 
A míder a fűző előfutárának tekinthető. Kezdetben a mell leszorítására használták, hogy az akkori divat szellemének megfelelően a kebel laposabb legyen. Ma mídernek hívják a szalaggal összehúzható, vagy kapcsos szerkezetű felsőket, a szaténból, csipkéből készült, push-up melltartóval felszerelt fehérneműket.
 
A merev változata tökéletesen formál, általában vállpánt nélküli, hátul szalaggal vagy zsinórral, elöl és oldalt kapoccsal záródik. A bra (long-line brassiere) egy hosszított fazonú melltartó, ami második bőrként illeszkedik a testedhez, sztreccs anyagú, merevítővel vagy nélküle készült felső. A corsolette lágy és kontúros alakot adhat, a girdle a csípőrészre rakódott párnácskákat tünteti el. Jutalmazd meg magad egy lakkmíderrel, fűzd hátul szorosan össze, tuti, hogy pasidnak elakad majd a lélegzete!
 
Korlátlan-kortalan variációk
 
A fűzőknek négy kategóriája létezik, a hosszúság tekintetében. A derékfűzők 18-25 cm közöttiek, a mell alatti fűzők 28-33 cm hosszúak, a félmelles fűzők 33-37 cm-esek, a mellet takaróak 33-45 cm-esek. Bármelyik típust választod, bátran hord nappali viseletként, vagy alkalmi jelleggel őket. A mellet takaró és félmelles variációkat top vagy ing helyett, a mell alatti és derékfűzőket kombinálhatod fehérneműként a ruhád alatt, vagy felsőruházatként blúz vagy egy szoros felső felett.
 
Az igazi fűzőket nem konfekció, hanem fűzőméretben gyártják, ami a legszorosabb befűzést adja meg, amikor a két hátsó gyűrűsor teljesen összeér. Saját kívánság szerint kisebb-nagyobb távolságot engedhetsz a fűzésben, aszerint, hogy érzed benne magadat a legkényelmesebben.
 
A míderek, fűzők esztétikai előnyökkel rendelkeznek, abban az esetben, ha a számodra leginkább megfelelőt választod és a viselésénél sem esel feltűnésbe. Lehetsz általuk csábító és erotikus, romantikus és rokokó stílusú, királynői megjelenésű vagy vadóc Lolita, variálhatod farmerrel, szoknyával, hordhatod kívül-belül, csak azt kell eldöntened, hogy milyen bőrbe bújnál, alkalomhoz illően.
 
Fotó: profimedia.hu
 
 
 
A fehér az új fekete – a nyári esték slágerdarabja

Szeretnél egy saját farmot? KLIKK IDE, és légy egy virágzó gazdaság mesterfarmere!

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty