2010.05.31.@ 09.05

A jövő év divatja: pillants bele Makány Márta 2011-es kollekciójába!

A tervezőnő legfrissebb munkáit elnézve a jövő év is számos divatújdonságot tartogatnak majd számunkra – a hétköznapi ruháktól az estélyiken át a laptoptáskákig.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Makány Márta nevének hallatán szinte biztos, hogy neked is a tervezőnő estélyi és esküvői ruhái ugranak be először. Ám legújabb kollekciójának májusi bemutatóján a hétköznapi ruhatár is nagy hangsúlyt kapott. Ennek darabjai új textúrákat, felületeket, hatásokat képeznek: a roncsolt textilek, az egymással kreatívan vegyített anyagok (denim és muszlin, denim és tüll, csipke és buklé, buklé és lakk, buklé és szegecselt bőr, stb.) és struktúrák, a rock és a punk világát művészi módon leképező megoldások lendületet és energiát adnak a ruháknak.  

Újdonság a tervezőnőtől a hozzá egyébként nagyon közel álló farmertervezés. A francia impresszionizmus ihlette fröcskölt minták a farmereken, a pop-art motívumok visszaköszönése a nyári ruhákon, a ’80-as évek formáját idéző sziluettek, a ballonszoknya, a répanadrág, a kis dzsekik, a neon színek, a puffos ujjak és a derékszabás jellemzi a dögösen nőies kollekciót. A meglepő anyagpárosítások és rafinált megoldások, mint a tekerés, a pliszé technológia kiterjesztése és továbbgondolása egyedivé és megmunkálttá teszik a kollekciót.

A jellemző színek a kék, a fekete, a piros, a pink, a zöld, a pasztellárnyalatok és ezek vegyítése. A formavilágot a fodros ruhák, miniszoknyák és topok jellemzik, kiegészülve a nagyon divatos overallal és a női zakókkal.  

A bemutatón nemcsak fiatal lányok vonultak fel Makány Márta kreációiban, hanem egy idősebb modell és néhány kislány is. A nézők figyelmét róluk csak a testékszerekkel kirakott, Lady Gagára emlékeztető, félmeztelen menyasszony modell vonta el, aki szintén hatalmas tapsot kapott.

A ruhakollekció mellett újdonság, hogy Makány Márta most egy laptoptáska-kollekciót is piacra dob, amelyet a Laoni céggel közösen Makány Márta by Laoni néven dolgoztak ki és forgalmaznak.

Kapcsolódó cikkek:

Szeretnél egy saját farmot? KLIKK IDE, és légy egy virágzó gazdaság mesterfarmere!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között! 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty