2010.06.07.@ 11.06

Fel a kalappal! – A legcsinosabb napellenzők

A nyári ruhatárunk tartozékai között ugyanúgy szerepel a nyári kalap, mint a napszemüveg vagy a bikini. Évek óta halljuk, hogy az erős napsugárzás mennyire károsítja bőrünket, hajunkat. Az egyik legjobb védekezési módszer az ártalmas sugarak ellen egy igazán csinos strandkalap.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Persze nem mindenki szereti, ha az egész fejét és a fél arcát eltakarja valami. Ha te is ilyen vagy, akkor használj nyugodtan a fejpántokat, színes és tekert kendőket, siltes napellenzőket. Azonban minden hazánkban megjelenő divatáruházban megtalálható az abszolút favorit, a könnyed szalmakalap. Az, hogy a szalmakalapok melyik változatát választjuk, valóban csak ízlés dolga.

Nőies vonal

Ha szereted az elegánsabb és nőies vonalat, akkor viseld a széles karimájú változatot. A fehérszínű mindenhez megy, kitűnően feldobja a fürdőruhát vagy épp strandtáskát. Egy-egy szalag, hatalmas virág, masni, egy körbekötött vékony kendő pedig bármely kalapot egyedivé teszi.

Nagyon jól mutat hozzá egy hatalmas napszemüveg és a feltűnő kiegészítők, karkötők, nyakláncok. Ahhoz, hogy a dívás hatás tökéletes legyen, színes selyemköntössel egészítsük ki az öltözetünket. Ezek a különböző hosszúságú ruhák, ingek, kaftánok a 2010-es nyár alapdarabjai lettek.

Panama hat

Ez a fazon sosem megy ki a divatból. Ki gondolná, hogy az igazi, száz százalékig kézzel készített panamakalap gyártása megannyi ecuador-i családnak nyújt megélhetést? Mint szinte már mindent, ezt is folyamatosan hamisítják, így nehéz azokhoz a darabokhoz jutni, amelyek igazán aprólékos és finom munkával készültek. A férfi és női változata egyaránt kelendő, emlékezzünk csak Carrie panamakalapjára a két évvel ezelőtti Szex és New York-ból a mexikói kirándulás során.
Farmerhez, vékony pamutingekhez, de egy egyszerű pólóhoz és tornacipőhöz, farmersorttal is kiváló.

Extravagancia

Philip Treacy. A kalapgyártás nagymestere. Ő az az Írországban született tervező, aki már öt éves korában a varrást választotta a kisházak építése helyett. Az eredménye meglett korai érdeklődésének, hiszen szakmájában a legelismertebbek egyike. Kalapjai már nem csupán kalapok, hanem egész költemények. Megint csak a Szex és New York Carrie-jét, a divat etalonját említve, abban a jelenetben, amikor Biggel készült az esküvőre, a komplett madárfészek Carrie fején Philip tervezése volt.

Bővebb infó: http://www.philiptreacy.co.uk

Utcai viseletként

Ralph Lauren, aki az amerikai nők kedvence, mindennapi ruhadarabokhoz tervezte kalapjait. Finom pamutok, fehér és színes, világos, csíkos változatokban. A tőle megszokott felismerhető stílusban a nőies virágmintát szinte minden nyári kollekciójában szerepelteti. Hol egy blúz, hol egészruhák vagy csak egy zakó erejéig. Ebben az évben azonban teret hódított a farmer, így a virágos cuccokkal és a kalapokkal kiegészített megjelenéseket láthatjuk a kifutókon, divatmagazinokban.

Ne félj hát a strandon és a tengerparton kívül is kalapot hordani!

Fotó: Christian Dior, Chanel, L’Wren Scott, Oscar de la Renta

Kapcsolódó cikkek:

Rózsás hangulatban – a legromantikusabb minta

Újra itt a western stílus!

Viselj könnyű ingruhákat!

Címkék: kalappal! legcsinosabb napellenzők

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty