2010.06.09.@ 14.06

Minimál és letisztultság: Cseh Évi tavaszi/nyári kollekciója

Cseh Évi, a hazai divattervezők legújabb generációjának egyik üde színfoltja idén nyáron új minikollekcióval jelentkezik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A tavalyi sorbet színek után 2010-es tavaszi/nyári kollekcióját jóval letisztultabb szín- és formavilág jellemzi, ami egyrészt köszönhető stílusa fejlődésének, másrészt pedig annak, hogy egy szélesebb réteget szeretne megcélozni új modelljeivel. Évi legújabb modelljei tervezése során azt is figyelembe vette, hogy a darabok külön-külön is megállják a helyüket egy átlagos ruhatárban. A minimál formák és színek azonban közel sem eredményeznek egyhangúságot.

„Úgy gondolom, hogy a minimál formák mögött nem rejlik unalom. Ruháim részleteikben érdekesek, mert egyes tipikus technológiai megoldásokat és formákat kerültem ki a készítésük során. Különös figyelmet szentelek minden kollekciómnál a kényelemnek és a hordhatóságnak“ – jellemzi Évi új alkotásait.
 
Fő inspirációként az aktuális trendeket nevezi meg, de emellett azt is fontosnak tartja, hogy olyan utcai viseletre szánt ruhákat hozzon létre, amik nemcsak kényelmesek, de kielégítik egy modern fiatal lány kellemes és egy kis lazasággal megfűszerezett, de mégis elegáns utcai öltözetét. Ezek mellett azonban pár kimondottan partikra és különleges alkalmakra szánt darab is megtalálható a minikollekcióban. Ilyenek a „kis feketék“ és az elegáns, különleges szabású mellény.
 
A CSEEVA darabok a Mono Fashion mellett hamarosan a Retrock Deluxe-ban is megtalálhatóak, ahol akár egyedi méretben is megrendelhetőek. És hogy még mi várható a fiatal tervezőtől?
 
„A későbbiekben szeretnék a ruhák jellegét illetően ebben az irányban haladni, bár még a stílusom nem teljesen kiforrott, ezért valószínűleg a továbbiakban is történhetnek változások, de továbbra is a kényelmet, a funkcionalitást és a hordhatóságot fogom a legfontosabbnak tartani. Nem valószínűtlen, hogy hamarosan egy limitált férfi felső kollekiót is tervezek majd.“
 
Cseh Éva myspace oldala: www.myspace.com/csehevi
 
Kapcsolódó cikkek:

Fashion Awards Hungary 2010

 
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty