2010.06.28.@ 14.06

Szépítsd az otthonodat takarékosan!

A rendelkezésünkre álló kevéske pénzt csupán a legfontosabbakra, kisebb-nagyobb javításokra költsük inkább. A szép, jól karbantartott helyiségeket sokkal egyszerűbb bármilyen aprósággal látványossá tenni.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A bútorokat nagy gonddal válasszuk ki. Nem mindig az a szép, ami drága. A kopott, régi bútor sokszor többet ér, mint az olcsó, kényszerből vásárolt és rossz minőségű lom. A csúnya huzatú, de kényelmes kanapét leteríthetjük egy szép takaróval. A határozatlan színű fabútor érdekesebb lesz, ha csíkosra festjük, de az is szép, ha a színét a szoba árnyalatihoz igazítjuk. Találunk kissé formabontó, de olcsó bútorokat: összecsukható kerti faszéket, iskolák, gyárak, irodák számára gyártott, nem egyedi, mégis jó minőségű darabokat.
 
A falra unalmas poszterek helyett akaszthatunk használati tárgyakat: régi teniszütőt, evezőt, szép formájú konyhai edényt, régi porcelán tálakat, családi fotókat különböző méretű keretben.
 
Dekorálhatunk fali matricával is, vagy maradék tapétából, akár többféléből is készíthetünk kompozíciót.
 
Ha nem telik olyan függönyre, ami tetszik, használhatunk egyszerű papír- vagy bambuszredőnyt, olcsó karton anyagot, amire mintákat festünk, amíg összejön egy drágább anyag ára.
Nézzünk körül a kiárusításokon, mostanában gyakran belefuthatunk. A rögtönzéstől azonban óvakodjunk: ne vásároljunk mindent összevissza csak azért, mert olcsó. Később fogjuk majd sajnálni, hogy nem arra költöttük kevéske pénzünket, amire valóban szükségünk van.
 
A természetes anyagok, akár újak, akár régiek, sokkal többet érnek az áruknál és tetszetősek. A fa, a durva szövésű vászon, az egyszerű üveg és kőtárgyak viszonylag olcsók. Az ízléses, szépen elrendezett kiegészítők harmóniát teremtenek a szobában.
 
Néha a színek és színkombinációk ügyes kiválasztásával kímélhetjük legjobban a pénztárcánkat. Használjunk sok fehéret élénk színekkel vagy válasszunk semleges árnyalatokat, szürkét, krémszínt, pasztelleket. A helyiségeket a kiegészítők, az évszakhoz igazodó virágok teszik színessé.
 
Ha csak bérlői vagyunk a lakásnak vagy éveket kell gyűjtenünk egy szép szőnyegre, fessünk fényes festékkel szőnyeget a padlóra. Még érdekesebb, ha igazi szőnyeget is terítünk mellé.
Az apró tárgyak, csecsebecsék egyedi hangulatot teremtenek, de ügyeljünk arra, hogy ne árasszák el otthonunkat. A cserépedénybe ültetett cserjék, virágok szó szerint életet visznek a szobába, konyhába, de még a fürdőszobába is. Az évekig zöldellő növény olcsó és látványos befektetés.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty