2010.07.09.@ 14.07

A divat új fővárosa: Rio de Janeiro

Bikini. Ezzel a tenyérnyi ruhadarabbal kívánja felhívni magára Rio a figyelmet. Nem csak a csodálatosan megtervezett fürdőruhák és bikinik világa, hanem a formás brazil női testek is irigylésre méltóak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

New York, London, Milánó és Párizs után Rio szeretne feltörni a világ divat nagyvárosainak élbolyába. Míg évekkel ezelőtt a nemzetközi piacon az a tévhit terjedt el, hogy a brazilok megbízhatatlanok, addig ők 2010-re erre rácáfoltak. A brazil divatágazat folyamatosan növekszik, kiemelten büszkék a strandruházatukra.

A Fürdőruhák Királynője
 
Lenny Niemeyer, aki korábban tájépítészként kereste kenyerét, majd 1993-ban megalkotta saját márkáját a Lenny-t, ami világhírűvé vált. Napimádóként gyorsan felfedezte a strandokon, hogy nem csak bikiniket, hanem csinos és szexi egyrészes fürdőruhákat is szívesen viselnének a hölgyek. Miért is ne készülhetnének ezek a darabok is fodrokkal, mintázattal, különböző szabás variációkkal, akár egy ruha? Kérdezte a tervezőnő. Ettől a pillanattól kezdve aztán a divatmagazinok címoldalain megjelentek fürdőruha költeményei.
 
A bikini azonban továbbra is vezető termék maradt, valamint feldobta és variálta őket különböző anyagok és színek kombinálásával.
 
2011-es fürdőruhadivat
 
Arany, földszínek, tört fehér, világos és sötétkék. Ezek lesznek azok a vezető színek, melyek a Lenny márka jövő évi kollekciójában megjelennek. A fürdőruhák sokszor  már önmagukban nyári body-ként viselhetőek, gyönyörű vonalvezetéssel. A strandruhák változatlanul kiemelkedő helyet foglalnak el a bikinik és fürdőruhák mellett, állatmintás, elmosódott, absztrakt mintákkal, derékban húzva, ing fazonnal. A bikinik felsőrésze is buggyosabbá válik, vagy éppen fodor díszíti, egészen egyedi megoldással.
 
Mese nincs, Rio nem hiába várja a 2014-es futball Vb-t és a 2016-os Olimpiát, amikor a világ szeme nem csak a városon, a szép brazil nőkön, hanem a divaton is megakad majd!
 
Magyarországon még a bikini az, amely viszi a pálmát a strandokon, pedig egy-egy elegáns fürdőruha tökéletes megjelenést biztosít a nyaralás során, amikor csak az árnyékban olvasgatunk, és nem a napozás a cél. Egy vékony sarong-gal, sorttal, finom kendővel még a bárba, étterembe is kényelmes ebédidőben.
 

Kapcsolódó cikkek:

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty