2010.07.15.@ 14.07

Sétáló tulipánok és orchideák a Dior 2010-es őszi kollekciójában!

Hogy mi köze van CD idei őszi/téli haute couture kollekciójának a káprázatos színekben pompázó virágokhoz, csak az igazi márkarajongók tudják. A francia divattervező, saját bevallása szerint is számtalanszor merít ihletet gyermekkorának álomkertjéből.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A divatbemutatók nagy részén csak a kifutón végigvonuló pálcikavékony lányokat látjuk hordhatatlan ruhákban. Ez az úgynevezett haute couture, amely nem az utcai és mindennapos, ready to wear-kollekciót, hanem a presztízs darabokat mutatja be. Ilyen volt Christian Dior bemutatója is a Rodin múzeumban. Az itt felvonultatott ruhák tulipán alakú szabásvonalában, színeiben, hangulatában tükröződött Dior kedvenc, sziklatetőn álló gyermekkori kertje. A brit dizájner, John Galliano, újfent egyedi látványt alkotott e kert virágainak megelevenítésével a show keretében.

Egy valóságos virágoskert vonult fel a kifutón, még a szandálok kialakítása is a virágok szirmainak megfelelően lágy volt. Lila, fekete, narancs, citromsárga, világoskék, pink, rengeteg árnyalata tornyozódott egymáson a selymek redői között, a finom kidolgozásban. Ezeknek a színeknek a mélységei adták az egyedi textúrát a tulipán alakú szoknyákhoz, orchidea fejű ruhákhoz, melyet színes plasztik fejfedők egészítettek ki. A sminkekben, hajformákban is a virágok színei és alakzata köszönt vissza, érdekes megoldással.
 
A szakma már most elismerően nyilatkozott a színpompás kollekcióról, mely a borongós ősszel biztosan felvillanyozza majd a mindennapokat. Ötletszinten mindenképp érdekes az amúgy vadítóan látványos ruhakölteményekből a színek merész egymás mellett alkalmazása egy anyagrészen belül. A Dior ház bemutatójának első soraiban Jessica Alba, Charlize Theron, és Blake Lively foglalt helyet.
 
Fotó: Christian Dior
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty