2010.07.20.@ 16.07

Kánikulatűrő, buja növények az erkélyedre

A növényekkel gazdagon körbevett környezetért mindenki rajong, korra vagy nemre való tekintet nélkül. Most azoknak kedveskedünk, akik erkélyüket szeretnék széppé és otthonossá varázsolni, néhány melegtűrő növény segítségével.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezeket a virágokat a nyugati, vagy déli fekvésű teraszodra is bátran elültetheted, hiszen kifejezetten kedvelik a trópusi klímát. Természetesen az öntözésről, és a körültekintő gondoskodásról most sem lehet elfeledkezni, de ha követed néhány egyszerű tanácsunkat, irigylésreméltó erkélyben gyönyörködhetsz, még a legnagyobb kánikulában is.

Az ezerféle dália
 
Ez a csodaszép Mexikóból szármázó növény erkélyed igazi dísze lehet. Rengeteg színben kapható, a fehértől egészen a tűzpirosig, ráadásul számos méretből is választhatsz a 20 cm-estől egészen a 120 cm-esig. A virágok és a levelek alakja is változhat, a rengeteg keresztezésnek köszönhetően. Szélvédett, napos helyen tartsd és öntözd bőségesen. Meghálálja a gondoskodást, hiszen ősszel, amikor a legtöbb nyári növény már elvirágzott, még mindig teraszod éke lesz.
 
A gyerekek kedvence: a tátika
 
Akárcsak a dáliának, a tátikának is rengeteg színváltozata létezik, melyekkel igazán fiatalossá varázsolhatod környezeted. A növénytartóidba válaszd az alacsonyabb, nagyjából 30 cm-esre megnövő változatokat, mert a magasabb fajták inkább a szabadban érzik jól magukat. Jól tűri a nagy meleget, sőt, ott fejlődik a leggyorsabb ütemben. Rendszeres öntözést igényel, a túlvizezést viszont kerüld, mert könnyen elrohasztja virágaidat.
 
Az egyik legnépszerűbb: begónia Elatior
 
Trópusi származású növény, így kiválóan alkalmas erkélyládák beültetésére. Az Elatior már egy hibrid változat, amely szintén imádja a meleget, jól viseli a tűző napot, de sok nedvességre van szüksége. Hosszan virágzik, a legszebben és legdúsabban szeptember környékén, amikor már egész nyáron át érte a napfény. Virágai leginkább a rózsáéhoz hasonlítanak, melyek a szivárvány majd minden színében pompázhatnak, így mindenki megtalálja az ő környezetéhez és ízléséhez leginkább illő változatot.

 
Napvirág, avagy a kerti gerbera
 
Virágja a margarétáéhoz hasonló, csak valamivel nagyobb kivitelben. Nem foglal sok helyet, hiszen nem nő nagyobbra 20-25 cm-nél. Méretéből adódóan, így helyes kis bokrokat lehet belőle kialakítani az erkélyen. Mint az előzőek, a gerbera is a napos helyeket kedveli, a vízigénye ennek a növénynek is igen magas. Rengeteg színű és virágrajzolatú fajtája létezik, melyek vegyítve és külön-külön is ideális virágai balkonodnak.
 
Fotó: NorthFoto

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty