2010.07.23.@ 09.07

Ráncba szedve: Nyári bőrsimító tippek

Azt halljuk folyamatosan a médiában, hogy a túlzott napozás ártalmas. Az UV-fényt elnyeli bőrünk, és károsítva a kollagén rostokat, öregíti bőrünket. A kérdés folyamatosan felvetődik, mivel és hogyan védjük, ápoljuk bőrünket a nyári strandszezon idején, vagy akár egész nap, amikor azt hisszük, hogy csak közvetetten ér bennünket a nap.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Még az autóban, vagy a villamosmegállóban várakozva is ki vagyunk téve a kisebb, vagy nagyobb mértékű napsugárzásnak. Ezért is lenne fontos, hogy bőrünket még akkor is kenjük be közepes faktorszámú naptejjel, ha tudjuk, hogy napozás nélkül is néhány órát biztosan a szabadban töltünk.

A napsugárzással együtt bőrünk szárazsága is nő, ezért is fontos a rendszeres folyadékpótlás a bőr megfelelő ápolása mellett. Sokan azt hiszik, hogy elég kívülről ápolni, és a belső táplálásra pedig nem fektetnek hangsúlyt.
 
Folyadékpótlás
 
Ez az elsődleges és az egyik legfontosabb, mi több, ingyenes bőrápolás, amivel megakadályozhatjuk bőrünk ráncosodását, kiszáradását.
 
Hasznos ötlet a táskánkban tartani olyan arc spray-t, melyet a drogériákban, gyógyszertárakban és illatszer üzletekben találunk. Ez tiszta vizet tartalmaz, spray formájában, arcunkra permetezve pedig a felfrissülés mellett a folyadékveszteséget is pótolja. Mi több, sminkünk sem mosódik el a használatakor, mert nagyon finom permetben szórja a vizet. Ugyancsak legyen egy kis palack víz táskánkban, „vészhelyzetre”.
 
Fényvédő smink használata
 
A professzionális sminkalapanyagok, így a M.A.C., Clarins, Esteé Lauder, Clinique készítmények mind tartalmaznak sugárzástól védő anyagokat. Ezt a dobozaikon is jelzik, ezekben a termékekben nyugodt szívvel megbízhatunk. Nem csak az alapozók, vagy a színezett krémek, púderek, hanem más sminktermékeik is ellátják ezt a védő funkciót. Hasznos találmány az a krém, amely előkészíti az arcot az alapozáshoz, és textúrája révén kitölti, eltünteti a kisebb bőrhibákat is.
 
Védd kalappal az arcodat!
 
Nem csak azért, mert az idei nyár slágerdarabja a kalap, különféle méretben és formában, hanem mert az egyik legpompásabb védekezés a napsugárzás ellen. Az orrunk az, ami legjobban „kilóg” arcunkból, így ez a rész ég le leghamarabb. Egy hatalmas kalappal, vagy kendővel viszont könnyedén megakadályozhatjuk mindezt.
 
Ha mégis kicsit megpirulnánk, az aloe vera tartalmú gélek,kel krémek kelés hűsítőkkel, napozás utáni zselékkel csillapíthatjuk fájdalmunkat.
 
A jelszó tehát a sok folyadék, folytonos hidratálás, és a napvédő krémek használata napozáshoz, sminkeléshez is. Emellett kapható a patikákban, drogériákban C-vitaminos, A-, és E-vitaminos olajat tartalmazó kapszula, melynek rendszeres használata feszesíti bőrünket.

Fotó: NorthFoto

 
 

 

Címkék: bőrsimító nyári ráncba szedve tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty