2010.08.03.@ 09.08

Napozz biztonságosan a legkorszerűbb kütyükkel!

A napozás elleni krémek, olajok, sprayk hatékonyan óvnak a káros sugarak ellen, de szeretnéd tudni, hogy a napsugarak milyen erősségűek, vagy mikor károsítják legjobban bőrödet? A Cosmo.hu bemutatja neked azokat a termékeket, melyekkel az UV sugarakat egyszerűen mérheted.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Környezetünkben az ózonlyuk jelenség miatt nagymértékben megnőtt a napsugárzás ultraibolya (UV) összetevője, a napjainkban előforduló extrém magas UV sugárzás károsíthatja maradandóan bőrödet, valamint könnyen bőrelváltozást, bőrrákot okozhat. A jelenlegi kutatások szerint a szoláriumok is veszélyesek, ezért érdemes beszerezned olyan termékeket, melyekkel nyarad biztonságos és fájdalommentes lesz!

Hőségriadó!

A csodás, barna bőrért a nők sok mindenre képesek, de kevésbé számolnak a napozás okozta veszélyekkel. Légy óvatos a napon, és próbáld ki a Vivamax HL600-as, UV sugárzásmérő-riasztó készülékét, mely az érzékelt sugárzás erősségéből, valamint a betáplálható – általad használt – bőrvédő kozmetikumok faktorszámából meghatározza a biztonságosan napon tölthető idődet. Ha a napozásod meghaladja a megengedett 100%-ot, a kijelzőn megjelenő ikon és hangjelzés figyelmeztet, hogy vonulj árnyékos helyre. A készülék jelzi a hőmérsékletet és az időt is, hogy mindig képben lehess. A termék ára: 4.350 Ft (www.abako.hu).

Cosmo-tipp: HC 601 ultraibolya sugárzásmérő (4.375 Ft), Sanitas SUV 25 UV sugárzásmérő készülék (5.190 Ft)

Tedd csuklódra a napot!

Szeretnél kényelmes, ám megbízható eszközt, mellyel bőrödet a káros UVA és UVB sugárzástól megvédheted? Már itthon is kapható az újdonságnak számító UVSunSense™ karszalag, mely a nap- és UV sugárzás mérésére alkalmas. A csuklópánt speciális, kétszintű vegyi reakció alapján működő, UV-érzékeny festék segítségével méri a sugarakat. Amikor a szalagot nap éri, a termék világos lila színűre változik, majd egy következő kémiai reakció során fokozatosan éri el végleges színét. A szalagon lévő feliratok és színek változása folyamatosan figyelmeztet a káros sugarakra, és jelzi, mikor kell újra naptejet vagy napolajat magadra kenned, valamint azt is, hogy bőröd mennyire van kitéve veszélynek, és mikor ajánlott az árnyékba húzódnod.

A vízálló UVSunSense™ csuklópántot úgy fejlesztették ki, hogy az emberi bőrhöz hasonlóan beszívja a napvédőt, és SPF 15 vagy nagyobb faktorú napvédőre van kalibrálva. Ha a karszalagot újra felveszed, ismét jelzi az UV sugarakat, attól a ponttól számítva, amikor utoljára napon voltál. Egy csomag 7 karpántot tartalmaz, egy karszalagot egyszer használhatsz. A termék nem tartalmaz napvédőt, nem véd a leégéstől sem, de felcsatolásával korlátozott mértékű napozás, megfelelő védőruhák és napvédő krémek mellett csökkentheted a napfürdőzés kockázatát! Ára 1.990 és 2.490 Ft közötti mozog.
Bővebb infó: www.uvwristbands.com

Cosmo-tipp: UV sugárzásmérő készülék Y-B3012 (2.990 Ft), UV-mérő kulcstartó (1.530 Ft)

Húzd le a kártyádat!

Indulnál a strandra, vagy befeküdnél a szoláriumba, ám érzékeny a bőröd, és nem szeretnél a nap végére ropogósra sülni? Az UV-mérő kártyával nyugodtan napozhatsz! A készülék bekapcsolás után már 3 percen belül jelzi a hőmérsékletet és az UV sugárzás mértékét. 8 szinten mér precízen: 0-3 szint jelenti az alacsony UV sugárzást, 4-6 mutatja a közepesen magasat (itt akár öt percben belül is leéghetsz), a 7-8 szint pedig különösen magas UV sugárzást jelez, amikor szigorúan kerülnöd kell a közvetlen napfényt! A készülék ára: 2.890 Ft (www.hobbyrendeles.hu).

Cosmo-tipp: Voltcraft UV-1, digitális UV sugárzásmérő készülék (6.990 Ft – www.conrad.hu), nyakba akasztható sugárzásmérő (2.990 Ft – www.bioszallito.hu)

Mérd az időt!

Ha kedveled az órákat, és fontos az egészséged, vásárolj sugárzásmérő karórát, hogy minden esetre felkészülhess! A Reena UV-100 karórával nyugodtan számolhatod a tűző napon is a bárányfelhőket. A karóra az UV sugárzást UV index formájában méri, és a hagyományos órafunkciók mellett képes két egyéni UV index értéknél is riasztani. Az óra érzékelő funkcióval ellátott, sportos megjelenésű, megbízható mutató, akár szélsőséges időjárási körülmények között is használható. Ára: 8.290.-Ft.

Cosmo-tipp: Sencor SUV 10V sugárzásmérő (2.100 Ft), Minox Suntimer karóra (2.990 Ft)

A fürdőzés, napozás veszélyes, hisz a sugárzás erőssége a nap folyamán állandóan változik, ezért különösen a délelőtt 10 és délután 4 óra közötti időszakra figyelj oda! Biztonságos és kontrollált napozással a víz mellett is kellemesen és energikusan töltheted idődet, bőröd bronzbarna, ám egészséges marad, optimális D-vitaminszinttel.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Sportolás közben is lehetsz vonzó!

Ráncba szedve: Nyári bőrsimító tippek

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: biztonságosan! kütyükkel! legkorszerűbb napozz

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty