2010.08.06.@ 09.08

Bőrszínekben természetesen

Naturális, természet- és testközeli: ezernyi jelzővel illethetjük a törtfehértől egészen a halvány rózsaszín árnyalatig terjedő színeket. Ezek azok a bőrszínek, amelyek bármikor viselhetőek, sosem mennek ki a divatból, ezért legalább egy ilyen ruhadarab minden nőnek rejtőzik a szekrényében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Minden bőrszínhez passzol. Ezt állítják a divattervezők akkor, amikor a bézs és egyéb halvány, sokszor sápadtnak tűnő színekről beszélnek. Ez valóban így van, még a fehérebb bőrűek is nyugodtan viselhetnek nagyon világos, akár fehér ruhát is.

Legújabb példája ennek Chelsea Clinton hófehér Vera Wang esküvői ruhája. Chelsea hófehér bőrrel is tökéletesen mutatott az ugyancsak hófehér kreációban. Mi az a néhány jótanács, amit mégis érdemes megfogadni akkor, ha ilyen színek mellett tesszük le a voksunkat?
 
Sminkünk ugyancsak legyen szolid és visszafogott. Kivéve akkor, ha estére választunk világos ruhát, ilyenkor használhatunk rikítóbb rúzst, vagy élénkíthetjük az összhatást hangsúlyosabb szemekkel.
 
Kiegészítők terén, legyen az nyaklánc, fülbevaló, karkötő, táska, cipő, inkább az arany tónusokat részesítsük előnyben, mint az ezüstöt. A feketét kerüljük, túl éles lenne a kontraszt, vagy éppen ünnepélyes hangulatot árasztana. Az arany viszont tökéletes eleganciát sugároz mind a rózsás, mind a bézses, vajszínű árnyalatokkal kombinálva.
 
Bőrünk ápolására különös figyelmet fordítsunk, főleg ha bőrszínünk is világosabb, a színes ruhákkal ellentétben, a világos árnyalatok feltűnőbbé teszik a bőrhibákat, sebeket, csípéseket a lábon, karon, szinte megvilágítva azokat. Tüntessünk tehát el minden olyan feltűnő bőrhibát, amely ronthatna az összhatáson!
 
Office look
 
Kitűnő választás egy meleg nyári napon munkába indulni egy fehér maxiruhában, vagy egy bézs színű overálban, melyhez akár egy rövid blézert is magunkkal vihetünk. A galambszürke magas sarkú, közepes méretű masnis táskával bájos, míg egy arany szandál már elegánsabb hatást kelt.
 
Világos és sötétbarna bőr öv, vagy táska is illik ezekhez a színekhez, megmaradva a természetes árnyalatoknál. Fokozhatjuk a hatást aranykeretes napszemüveggel, vagy az Audrey Hepburn féle nagykeretes szemüveggel, de a fekete helyett válasszunk barna színűt, vagy fehéret, amely ugyancsak az idei nyár kedvenc napszemüvegszíne.
 
Cosmo-tipp: A világos színek könnyen koszolódnak, minden folt egy pillanat alatt meglátszik majd a ruhánkon, így fordítsunk különös figyelmet a foltok eltüntetésére.
 
Nyáresti parti viselet
 
A nyáresti viseletek közé tartoznak a lenge selymek, a könnyed vásznak, a finom pamut anyagok, minta nélküli vagy nagyon apró, és szinte alig látható nyomott mintákkal. Ezek mind olyan anyagok, amelyek a naturális színek hangulatához illeszkednek. Napbarnított bőrön, feltűzött hajjal, kis virágdísszel akár kitűzőként, akár a hajfonatban a legfinomabb hatást érhetjük el a nőiesség hangsúlyozásával.
 
Az esti alkalmakra ezekhez a ruhadarabokhoz csakis finoman kialakított, magas sarkú szandált viseljünk, hogy a légies hatás megmaradjon! Ha valamivel szeretnénk feldobni megjelenésünket, válasszunk feltűnőbb ékszert vagy táskát, de ügyeljünk a színek harmóniájára, ne legyünk túl harsányak!
 
Cosmo-tipp: A fehérneműből mindenképpen a testszínű változatot válasszuk, ne kövessük el azt a bakit, hogy átüt a sötét fehérnemű ruházatunkon!
 
Fotó: Fendi, Stella McCartney

Kapcsolódó cikkek:

Ismerd meg az afrikai trendet!

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty