2010.08.10.@ 14.08

Válaszd a kéket!

A kék szín nyugtató hatással bír, amit otthonunkban használhatunk ki legjobban. Mindig szívesen pihenünk majd olyan helyen, ahol egy kis kék is található. Tónusai pedig a tompa acéltól a vibráló türkizig, jól párosíthatók más színekkel.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Miért éppen a kék?

Mert megnyugtató és békét árasztó. Hűvös és meleg hatást egyaránt elérhetünk vele. A szürkés vagy zöldes kékek inkább hűvösek. Ezeket akkor válasszuk és olyan helyiségbe, ha ott a természetes fény nem csupán egy-egy órára áramlik be. A dolgozószobába, otthoni irodába nagyon jók, mert segítik a koncentrációt. A színskála lila felére eső meleg kék árnyalatok remekül mutatnak az előszobában vagy a folyosókon.

Párban jobb

A mediterrán és trópusi vidékeken a vidám, élénk kék árnyalatok a napos ég és a meleg tenger színét tükrözik, a hatást pedig fokozza a fehér szabad használata. Ha nyaraltunk már ezeken a vidékeken, akkor ez a színösszeállítás kellemes emlékeket ébreszt majd bennünk, így már ezért is megéri ezeket párosítani.

A fürdőszoba klasszikus fehér berendezését is feldobja a kék mozaikcsempe. Bátran válasszunk élénk, vibráló árnyalatot, mondjuk türkizt. Ehhez a palettához jól mutat a vidám világoszöld is. A kék mellé jól illik a krétafehér tónus is. A jól átgondolt kék összeállítás jó alapja lehet klasszikus és modern otthonoknak egyaránt.

Tónusról tónusra

Ha mediterrán kéket túl élénknek találjuk, próbáljuk ki az északi vidékek vizeinek tompább szürkés kékjét. A kanapékat és székeket boríthatjuk hagyományos tengerészkék pamuttal. Ilyenkor azonban kerüljük a két színből álló összeállítást. Jobban mutat, ha a függönyökön és a sötétítőkön rózsaszínt vagy erősebb zöldet használunk, a szőnyegeken pedig barnásszürke árnyalatokat.

Ha egy kis faanyagot is szívesen látnánk az enteriőrben, hagyjuk a padlót csupaszon. A tökéletes összhatás érdekében a kiegészítők között legyen kevés kavicsszürke, mondjuk egy kőváza vagy palatál.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Tedd otthonosabbá a kéglid!


Minden, ami lakberendezés! 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty