2010.08.11.@ 11.08

Divattanácsok nyárvégi esküvőkre

Legtöbbünknek van legalább egy esküvői meghívása így a nyár végére, vagy az ősz elejére. Mivel ilyenkor még jó meleg van, de már nem olvadunk el a forróságtól, igazán élvezetes gyönyörű alkalmi ruhába bújni. Ahhoz, hogy ne hibázz, kövesd tanácsainkat, és te leszel a legszebb a násznépből!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mikor vendégként készülsz egy esküvőre, sok szempontot figyelembe kell venned, mielőtt nekivágsz a ruhaüzletek dzsungelének. Először is tudd meg, milyen stílusú menyegzőre vagy hivatalos, elegáns vagy inkább sátoros lagzira készülj. Kellemetlen ugyanis az is ha túl, de az is éppen annyira, ha alul öltözöl. Tartsd azt is szem előtt, ha szabadtéri buliba vagy hivatalos, mert az éjszakák már hűvösek lehetnek nyár végén, így mindenképp szükséged lesz egy kiskabátra, vagy boleróra. Ezekről akkor se feledkezz meg, ha templomi szertartás is lesz, mivel ide nem illik bemenni fedetlen vállal és háttal.

Bár kevés esküvőn határoznak meg konkrét dress code-ot, azért néhány szabályt mindig illik betartanod. Fontos, hogy a menyasszonyt ne akard túlöltözni, mert ez az ő napja. Ha egyszerűbb szabású ruhában mondja ki a boldogító igen, te se válassz agyondíszített ,vagy habos-babos ruhát. Figyelj oda, hogy a kiegészítőid se legyenek túl hivalkodóak. Saját kényelmed érdekében pedig olyan ruhát válassz, amiben a buliban is jól érzed magad, nem kell tánc közben folyton a felcsúszó szoknyát igazgatnod.
 
Még mindig igaz, ha esküvői divatról van szó, hogy feketét, fehéret és vöröset nem illik felvenni. Az előbbi kettőt kell szigorúbban venni, míg az utóbbi leginkább attól függ, milyen színű lesz a menyecskeruha. Sok menyasszony már nem feltétlenül pirosat választ, így célszerű megkérdezni ezt előtte, nehogy kellemetlen helyzetbe kerülj.
 
Mivel az esküvőről a vidámság és az ünneplés jut először az eszünkbe, célszerű a hangulathoz passzoló színeket választani. Próbálj meg élénk, világos ruhákat választani, vagy ha bőrszínedhez jobban passzol, válassz egy szép pasztelles árnyalatot. Kerüld a sötét és nehéz anyagokat, ha viszont feltétlenül ragaszkodsz egy komorabb árnyalathoz, válassz könnyed és fényes felületű anyagot, vagy dobd fel a szettedet színes kiegészítőkkel.
 
Természetesen nem kötelező szoknyában menned, ha amúgy sem szereted, válassz inkább elegáns nadrágot, így legalább nem fogsz egész este feszengeni egy tőled idegen ruhadarabban. Valószínűleg mondani sem kell, hogy a farmer tabu! Keress inkább egy egyszínű, vékony anyagú alkalmi nadrágot, ami lehet akár bővebb szabású, élére vasalt, de lehet a most nagyon divatos, répa fazon is. Passzints hozzá különleges szabású felsőrészt, ideális lehet egy zsabós sifon blúz, vagy egy míderszerű top hozzá illő kabátkával.
 
Fotó: Marks and Spencer

Kapcsolódó cikkek:

Ismerd meg az afrikai trendet!

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty