2010.08.16.@ 09.08

Legyél extrém a hétköznapokban!

Extravagancia, őrültség, lázadó egyéniség jellemez, és szereted, ha olykor megbotránkoztathatod az embereket? A Cosmo.hu megmutatja azt a stílust, ami cseppet sem átlagos és viszonylag érintetlen az idei trendben!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kik is pontosan a „kitűzött” lányok?

Az 50-es évek Amerikájában jött divatba a pin-up girl (az angol pin up: kitűzni szóból ered), aki a nőiességet és szexualitást jelentette. Kezdetben nőket rajzoltak le erotikus pózokban, majd ezeket híres színésznők – Marilyn Monroe, Ava Gardner, Julie Andrews – formálták saját személyiségükre és hiányos naptárképeiket katonák ezrei hagyták emlékül Európának. Az általuk viselt ruhák inkább sejtelmesek, nem mutatták meg maradéktalanul bájaikat, mégis izgatóak és erotikusak voltak. A 60-as évek után a Playboy-nak köszönhetően a modellek is pin-up nők lettek. Ma e divat legnagyobb hódolói közé tartozik például Dita von Teese, Christina Aguilera, vagy Gina Gershon, belőlük meríthetsz ihletet!
 
Építsd fel hot-rod stílusod!
 
A pin-up olyan megjelenés, melyben a feltűnés, a provokálás viselője számára megszokottá és természetessé válik. A pin-up style hasonlít a retróhoz, roppant nőies kinézet rejlik mögötte, ám ne feledd, ügyesen kell az ártatlanságot az érzékiséggel vegyítened! Fűzők, harisnyakötők, kivágott ruhák, extra méretű magas sarkúk jellemzik a vintage stílust, légy merész, de ne keverd össze a nőies eleganciával, mert könnyen giccses leszel!
 
Emeld ki idomaidat!
 
A pin-up stílus alapja a finom domborulat, a nőies esszencia hangsúlyozása, a ciciket és popsidat kötelező kiemelned! Hordj a derekadon szűk övet, vagy viselj testhez simuló ruhákat, neccharisnyát és peep toe platformos cipőket. Ha nadrágpárti vagy, akkor is tartsd szem előtt a szűk vonalakat, a falatnyi sortokat és a mélyen dekoltált blúzokat. A pánt nélküli ruhák, fűzők, színes szalagok, és a bőr is belefér az öltözékbe, de az összkép sejtelmesen izgató legyen. Húzz magadra leopárdot, és vadászd le az ellenséget!
 
Kokettálj huncutul!
 
A 40-es, 50-es évek matrózkultúrája éppúgy a pin-up irányvonala, mint a rockabilly-s pöttyös minta. A színek inkább feketék, tűzpirossal kombináltak, de lényegét tekintve bármilyen árnyalatot választhatsz. Ebbe bármi belefér, sőt, minél feltűnőbb vagy, annál jobban testesíted meg a bolondos életérzést! Egy csillámos, masnis csat, frufru és wayfarer kiegészítésül remek!
 
Mutasd meg a rock and roll-t!
 
A trendi pin-up lány mindig betartja a klasszikus attitűdöket, és ezt alakítja modern kivitelre. A pin-up smink lényege a vérvörös ajak, a hibátlan arcbőr, az ívelt szemöldök, a kontúros szem és drámai tusvonal, ezen felül a nőies haj és a különféle hajdíszek. Először alapozd le az arcodat, a szemfestésnél használj világos porfestéket, majd szemfesték alapot. Ragaszthatsz műszempillát is, ettől válik igazán retróssá sminked!
 
A mélyítő vonalat barna porral árnyékold, majd rajzolj íves tusvonalat és szemöldököt. Szemeid színezését folytasd markáns pirosítással, ajkaidat natúr kontúrceruzával rajzold körbe, majd tűzpiros rúzzsal fesd ki az egészet. A glamouros hatás kedvéért csillogó pigmentet is tehetsz a szájfénybe. A tökéletes sminkkel koronázod meg külsődet, légy kacér, de kislányos és sejtess inkább többet, mint amit valójában mutatsz!
 
Fotó: profimedia.hu
 
Nézd meg a hozzá kapcsolódó videónkat is!
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty