2010.08.23.@ 16.08

Maszatos, csíkos szemekkel hódíthatunk ősszel

Idén ősszel többet is kihozhatunk a szemkihúzó ceruzánkból, mint eddig, a lehetőségek tárháza ugyanis végtelen. Csíkokra fel!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A neves divatlap, a Runways nagy hangsúlyt fektetett a szemekre (ezzel szinte megsúgva nekünk, hogy ebben a szezonban a tekinteté a főszerep) és elkészítette szemhéjsorozatát, hogy kiderüljön, hogyan érdemes az őszi-téli szezonban sminkelnünk. A vadító szemsminkek a különleges alkalmak és partik koronázatlan királynőjévé tehetnek.

A macskaszemek továbbra is hódítanak, de most igazán szabad kezet kapunk! A satírozás és a maszatolás most nagyon trendi. Az egyik leginkább jellemző technika szerint a felső szemhéjra és az alsó szempillasor alá egy-egy határozott, vízszintes, párhuzamos vonalat húzunk, amit egy szivacsos aplikátorral, vagy egy fültisztító pálcikával hanyagul elmaszatolunk. A merész, de látványos sminkkel nagy sikert arathatunk egy esti buliban.
 
A színek tekintetében két kiemelkedő újdonság van: az egyik a paradicsommadár árnyalatok – zöldek, kékek, pirosak, lilák, sárgák némi barnával, olykor két-három szín is együtt. Ezeket az igazán figyelemfelkeltő színeket megtalálhatod Giorgio Armani, a Miu Miu vagy Alexandre Herchcovitch sminkkínálatában is.
 
A másik igazán jellegzetes újdonság nem is egy szín, mint inkább egy stílus, amit avantgard csíkozásnak nevezhetünk. Ennek lényege, hogy vagy feketéből, vagy vidám – akár paradicsommadár – színekből határozott vonalakat húzunk a felső szemhéj fölé és alsó szemhéj alá – itt nem kell elmaszatolni a vonalakat. Némi szabadságot adhat, hogy a vonalakat megtörhetjük a szemöldök vonala mentén, vagy kiegészíthetjük csillámmal, kisebb hajlítással a végén. Az avantgard színvilághoz mindent megtalálsz Zac Posen, Giambattista Valli vagy  Jean Paul Gaultier kínálatában.

Fotó: Jean Paul Gaultier, Giorgio Armani, Miu Miu
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty