2010.08.23.@ 09.08

Viselj aranyat érő bizsukat!

Egy feltűnő, bizsu darab sokszor beszédesebb lehet, mint egy finom, nemes ékszer, a lényeg csak az, hogy mit-mikor és persze mivel viselünk. A Cosmo.hu most ehhez ad neked tippeket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Coco Chanel volt az első olyan tervező, aki az 1920-as évek elején már alkalmazta a valódi gyöngyök imitációját. Ezzel gyakorlatilag egy időben kialakult a bizsu viselése a gazdagabb körökben is. Coco ügyfelei tehetősek voltak, bármikor megengedhették volna maguknak az igazgyöngy viselését, azonban Coco ügyesen és finom eleganciával tervezte ékszereit, melyek elgondolása szerint dekorációs elemként kellett, hogy szolgáljanak egy öltözéken belül, nem pedig a gazdagság megmutatására.

A Chanel ruhák egyszerűsége és szabásvonala elősegítette, és meg is kívánta az elegáns gyöngykollekciók viselését. Ezek sokszor a megszokottól eltérő színekben pompáztak, vegyítve eredeti féldrágakövekkel egy kollekción belül.
 
Gyöngyök, ásványok
 
Rengeteg bizsuüzletben találkozunk többsoros, szatén masnival, vagy egyéb más lánccal összetekert karkötőkkel, nyakláncokkal. A gyöngy nagyon hálás, hiszen a belőle készült ékszerek télen, nyáron viselhetőek. Akár egy farmer-póló változatot is elegánsabbá tesz, a fekete kisestélyi pedig teljesebb lesz egy hozzáillő finom darabbal. A mindennapokban a színes gyöngyök, ásványok, főleg nyárra a korall és türkiz pedig nagyon mutatós tud lenni. Színben összeillő kiegészítőkkel pedig bárhova felvehető.
 
Megfizethető elegancia
 
Kenneth Jay Lane, az 1930-ban született amerikai ékszertervező cipők tervezésével kezdte pályafutását. A Dior cégnél dolgozott, amikor már kisebb kiegészítői is nagy sikert arattak. Ő az a tervező, akinek munkái közül sok valóban a felsőkategóriás bizsuk közé sorolható, de jónéhány darab már 40-50 dollárért hazavihető.
 
Lane tervezte azt az ugyancsak nem valódi gyöngyből készült, híres háromsoros nyakláncot Barbara Bush számára, amit férje elnökké avatásán viselt.
 
KJL finom technikával, aprólékosan kidolgozott feltűnő ékszerei a legegyszerűbb ruhára is odavonzzák a tekintetet. Ismertek állatmintái és egyedi formái Ezek azok a darabok, amelyek valóban exkluzívak nem csak a bizsu, hanem bármely ékszerkategóriában. Kenneth Jay Lane folytonosan alkot, mert úgy véli, hogy az elegancia, a jóízlés és a luxus sosem megy ki a divatból.
 
Vékony szerencsekarkötők
 
Madonna, Demi Moore csuklóján is látjuk a piros szalagot, amely kezdetben vallási elköteleződést is jelentett, mára azonban egyre több tervező használja munkája során a piros színt, különböző vallási motívumokat, jegyeket és ezt a vékony technikát.
 
Amennyire divatosak a feltűnő, vastag ékszerek, melyek látványosak és hangsúlyosak, annyira elterjedtek, főleg az idei nyáron a kis vékony, filigrán ékszerek. Ezek főleg ezüstözött, aranyozott színben kaphatóak, jól mutatnak önmagukban, de más kiegészítők mellett is.
 
Cosmo-tipp: Az egyszerűbb, minta nélküli, egyszínű és egyenesebb vonalvezetésű ruhákhoz nyugodtan viselj látványosabb ékszereket, könnyedén feldobhatsz már egy kissé megunt fazont is egy új darabbal. Merészen kombináld a bizsukat, több, színeiben összeillő karkötő bohókás, nyári hangulatot kelt.
Címkék: aranyat bizsukat! viselj

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty