2010.09.01.@ 14.09

Hasogasd a szőrt – trendi szemöldök 3 lépésben

Akárcsak a szoknya hossza, a köröm mérete vagy a sminkelés erőssége, a szemöldök vastagsága és formája is örökké változik az aktuális divat függvényében. Ha dús verzióval rendelkezel, a mostani trend neked kedvez.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Természetesen jó

A nőkre igencsak jellemző, hogy különlegesek és egyediek akarnak lenni, saját egyéniségünkhöz igazítjuk a sminket, az öltözéket és ezzel párhuzamosan a szemöldök ívét. Ne feledd, hogy minden arctípushoz és karakterhez más illik, és a szemöldöknek az arcmimikában lényeges kifejező ereje van. Alapvető követelmény a nem feltűnő szín és forma, és egyből kitűnik, ha íve nem passzol a viselőjéhez, vagy természetellenes a színe. A tetovált szemöldök csak annak áll jól, akinek rendkívül ritka a szőrzete. Mértéket kell tartani, és a mogorva csík egyáltalán nem trendi!

Cosmo-tipp: MAC Penultimate Brow Marker szemöldöktus (5.000 Ft – www.maccosmetics.com), Bobbi Brown Natural Brow Shaper Blonde (5.200 Ft)

Formázd finoman!

Ha sötét színű és dús szemöldökkel rendelkezel, koncentrálj arra, hogy mindig rendezett és ápolt legyen! Ebben az esetben bízd szakemberre a piszkos munkát, ugyanis a szemöldöknek van egy rossz tulajdonsága: ha túl vékonyra szeded, elfelejt visszanőni, és a későbbiekben lehetetlen lesz az elveszett szálakat pótolni.

A jó szemöldök nem feltűnő, és mivel a két oldal soha nem egyforma, ezért az egyiket igazítsd a szebbikhez. Egy régi fogkefével vagy spirállal fésüld felfelé a szemöldököt, majd egyengesd el, hogy sima legyen. Ha van pár hosszú szál, ne húzd ki őket, inkább kisollóval rövidítsd meg. Ideális hosszát egy ceruzával állapíthatod meg: tartsd függőlegesen a ceruzát az orrcimpa széléhez igazítva, ahol találkozik a szemöldökvonallal, majd a ceruza végét az orrcimpa mellett tartva mozgasd addig, míg vonala a szem külső sarkát érinti. Ennek a vonalnak a meghosszabbítása mutatja az ív végét.

A mostanában divatos szemöldök a szépen ívelő, végek felé fokozatosan elvékonyodó, és az orr közelében kissé vastagabb forma, ami kivétel nélkül jól áll mindenkinek.
Ha a formázással elkészültél, utolsó simításként használj színtelen szempillafestéket és fixáló gélt, mely kiigazítja a makacs szálakat, és szép fényt kölcsönöz. A kinövő szálakat pedig elég hetente egyszer kitépkedned.

Cosmo-tipp: Miss Sporty Just Clear Mascara (799 Ft), Avon Tweezers szemöldökcsipesz (799 Ft)

Emeld ki lágyan!

A szemöldök vonalát megrajzolhatod hegyes ceruzával vagy ecsettel és szemhéjporral. A ceruza színe egyezzen meg szemöldököd árnyalatával, és olyat válassz, ami keményebb, mint a hagyományosak. Ha szőke a hajad, válassz a szemöldök színénél sötétebb tónust, ha barna, akkor egy-két árnyalattal világosabbat. Fésüld lefelé a szemöldököt, majd húzd ki a felső vonalat szemceruzával. Puha és szálkás vonásokkal add meg az ívét, úgy, hogy a ceruza vége a felső ajak közepétől a szemed külső sarka felé legyen. Töltsd ki a hiányzó részeket, húzd be a végeket, hogy kiemeld a formáját. Majd fésüld be a szemöldököt szárazon, és fixáld zselével, de fújhatsz hajlakkot is egy régi spirálra, és ezzel formázhatod a szálakat.

Szemöldökpornak megteszi egy hagyományos (nem csillámos) szemfesték és jó minőségű ecset, melyet benedvesítesz, és óvatosan belemártasz a festékbe. Húzd meg a kívánt vonalat – ne vastagon – porpúderrel, esetleg javíthatsz a hibákon, de figyelj, hogy szemöldököd ne Mozart-korabeli legyen!

Cosmo-tipp: Bourjois Nr.03 Chatain szemöldökceruza (1.130 Ft), Logona türkiz szemceruza (1.550 Ft)

Színezz óvatosan!

A szemöldökfestéssel bánj mindig óvatosan! Általános szabály, hogy hajszíned és szemöldököd színe csupán egy-két árnyalattal térjen el egymástól. Ha nem vagy biztos az eredményben, inkább fordulj kozmetikushoz, aki tartós színt fest neked. A szőkéhez sötétebb árnyalat passzol, a túl világos szín fakóvá és élettelenné teszi az arcot, míg a sötét hajhoz világos szemöldök dukál, így lágyítva a vonásokat. De kevert színt is rendelhetsz, hajszínedtől függően. Ha betartod ezeket a szépségszabályokat, szexis és vonzó tekintettel tündökölhetsz!

Cosmo-tipp: Refectocil szempilla- és szemöldökfesték (1.223 Ft), Jimjams fekete szempillafesték (750 Ft)

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Apró sminkbakik – Így orvosold őket!

Mondj búcsút a szarkalábnak és karikáknak!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: hasogasd lépésben szemöldök szőrt trendi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty