2010.09.02.@ 09.09

Szuper tippek az őszi rúzstrendhez

Ha megnézzük a legnevesebb divatházak kifutóiról készült trendjelentéseket, tisztán látszik, hogy a sötét színek a sminkben is visszaköszönnek. Ám ha rúzsról van szó, az ilyen árnyalatokkal óvatosan kell bánni. Íme, néhány tanács, amelyet nem árt észben tartani az őszi szezon idején.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szerelkezz fel az olyan trendi színekkel, mint a szilva vagy a mélybordó, és máris indulhat a kísérletezés! Ha esetleg nem passzolnának hozzád ezek az árnyalatok, akkor nyugodtan maradj a jól bevált, klasszikus színeknél, a vörös rúzsnál, a nude vagy a világos rózsaszín változatnál, mert ezek is kiválóan illenek az őszi trendekhez.

Hogyan bánj a sötét rúzzsal?

A sminkmesterek többsége azt javasolja, mielőtt felvinnéd a sötét rúzst, az ajkaidra használj alapozót és púdert egyaránt. Ez az alap biztosítja, hogy a szín sokáig fent maradjon, míg a púder magát az alapozót rögzíti. A készítmény felvitele minden esetben ecsettel történjen, ily módon hatékonyabban tudod bevonni ajkaidat a rúzzsal. A felesleget mindig itasd fel egy száraz papírzsebkendővel, mert ez elnyeli a rúzsban lévő olajat is. Észben kell tartani azt is, hogy annál jobb minőségű egy rúzs, minél kevesebb olajat tartalmaz, tehát ennek függvényében kell terméket választani. A sminkmester szerint érdemesebb a hidratáló ajakrúzsokat előnyben részesíteni, azok közül is azokat, amelyek bársonyos fénnyel tündökölnek, ezek mutatósabbak is, mint matt társaik. A sötét színű ajkaknál fontos, hogy ajakceruzát is bevess, így határozottabb eredményre számíthatsz. Nude árnyalatú ceruzával is kísérletezhetsz, vagy olyannal, ami egy árnyalattal világosabb az általad választott rúzsnál, mert így az nem lesz észrevehető.

Mit kerülj el?

Ha sötét árnyalatba burkolod az ajkaidat, ne vigyél fel rá még egy plusz réteg szájfényt, mert ezzel tönkreteheted az összhatást, hiszen a szájfény túlfuthat a kontúron. Mellőzd a sötét szemceruzát és a sötét szemhéjfestéket is, mert bizonyára nem akarsz úgy festeni, mint egy szélsőséges rockerlány. Vagy a szemedre, vagy a szádra irányítsd a figyelmet, a kettő egyszerre nem megy. Óvakodj a barna rúzstól, mert ez sok bőrszínt sápaszthat, valamint idősebbnek is mutathatja viselőjét.

Mikor jöhet a sötét?

Ha szórakozni mész, minimális csillogással megbolondíthatod a sötét rúzst, de épp csak a szád közepére tegyél egy keveset. Lényeges, hogy az ajkadon felbukkanó szín passzoljon a ruhádhoz. Az esti koktélozáshoz például tökéletes lehet egy rezes árnyalat, főleg, ha az illik az öltözékedhez. Viszont a munkahelyen inkább a visszafogott stílusnak hódolj, a sötét rúzst hagyd meg az estékre, hiszen az irodában a semleges színek, a nude vagy a világosabb pink kellemesebb benyomást keltenek.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Apró sminkbakik – Így orvosold őket!

Hasogasd a szőrt – trendi szemöldök 3 lépésben

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: őszi rúzstrendhez szuper tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty