2010.09.06.@ 14.09

A legtrendibb kiegészítő: így viseld a selyemsálat ősszel!

Apró selyemsálak, mintás kendők, klasszikus minták, csodás színek, igazi luxus – nincs nő, aki ne vágyna egy Hermés-sálra. Egyre nagyobb divattá, és hangsúlyos kiegészítővé válik a selyemsál, ezért érdemes lépést tartani a legújabb trendekkel, és ha sáltrend, akkor ideje bekukkantanunk a stílusteremtő Hermés gardróbjába.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mit érdemes tudnod a Hermés-sálakról? A klasszikus négyzet alakú selyemkendő már 70 éve meghatározó darabja a francia divatcég kínálatának. Több mint 1.500 mintát és 75.000 árnyalatot variálnak sálkínálatukban. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy a költséges tervezési folyamatok beindulásától a sálak üzletbe kerüléséig két év telik el – minden apró részletet alaposan kidolgoznak. Minden évben kétféle kollekció kerül a Hermés polcaira, ami nagyjából 12 darabból áll. Ebből hat teljesen új tervezésű kendő, hat pedig egy-egy régi klasszikus darab újbóli kiadása – olykor némi finom változtatással.

Klasszikus Hermés-minták
 
A divatcég kínálata néhány jellegzetes mintára épül, és ezt egészítik ki a szezonális trendek. Az elengedhetetlen lovas minták, kengyelformák, lószerszámok, egymásba fonódó gyeplők és lovaskocsik már hosszú évek óta meghatározzák a sálak formavilágát és hangulatát – ez most sincs másként. Az idei kollekció kiegészül a mostanában szintén népszerű állatmintákkal, amelyek egy-egy kendőn akár vegyesen is feltűnhetnek. Az állatok közül a zsiráf a „befutó” minta, illetve az indiánokat ábrázoló rajzok.
 
A másik jellegzetes sablon, amelyeket a sálakon használnak, a századelején élő, és az 1950-es évek női, akik az akkori divat ruháiban jelennek meg a kendőkön – ezzel egyfajta romantikát varázsolva egy darab selyemre.
 
Sálgyűrűk – újragondolva
 
Ha a sálgyűrűkről azok a divatjamúlt darabok jutnak az eszedbe, amelyeket még nagyanyáink viseltek, akkor válts szemléletet, ahogyan ezt a Hermés is tette. Az ezüst- és aranyszínű, háromdarabos szettben kapható sálgyűrűk igazán modern és finom kidolgozású darabok.
 
A sálakhoz kapható kiegészítő egy patkó- és egy lakatmintás, valamint egy Hermés felirattal ellátott sálgyűrűből áll. Ezekkel nemcsak praktikusan viselheted a kendődet, de többféleképpen is hordhatod.
 
Csavard, csomózd, tekerd! – kendővariációk
 
A Hermés nemcsak arra ügyel, hogy különleges sálakat készítsen a nőknek, akik hordják őket, de ahhoz is ötleteket ad, hogyan viseljék minél stílusosabban és trendibben.
 
Az alábbi nyolc ötlettel kedvenc selyemsálad színesebb és látványosabb kiegészítője lesz öltözékednek:
 
1, Kendőből szoknya
 
Két nagyobb méretű kendőt hajts félbe. Az elsőt – úgy, hogy a hajtási ív alulra essen – terítsd a derekad köré és kösd meg elől. A másikat tedd magad elé és hátul kösd össze. A lenge anyag és a rövidség miatt vegyél alá egy semleges színű leggingset, efölé tekerd a kendőket. Ehhez érdemes színes, vibráló mintájú sálat választanod.
 
2, Kézitáskából válltáska
 
Ezzel a praktikus megoldással két legyet ütsz egy csapásra. Ha nincs kedved kézben vinni tovább a táskád, egy pillanat alatt válltáskát varázsolhatsz belőle. (Ez a megoldás főként az aktatáska és a gyógyszerész táska fazonú daraboknál használható.) A sálat hajtsd tenyérnyi szélességűre és csavard spirál formájúra. Hajtsd fel a kézitáskád fülét, tedd az összecsavart sálat a fül alá, hajtsd vissza, és csatold be a táskát. A sál két végét kösd össze, és már kész is a vállpánt. Csak arra ügyelj, hogy ne legyen túl nehéz a táskád, mert akkor nem bírja el a sál a súlyát. Ha a kézitáskádnak kézben fogható füle van csak, kösd a fül töveihez a sálat.
 
3, Kendőkből tunika
 
Két nagyobb méretű kendőt hajts félbe, majd a hajtási ívek közepénél tűzd össze – akár egy brossal vagy kitűzővel (a legjobb egy masni vagy egy virág). Ez a rész kerül majd a köldöködhöz. Tedd magad elé a kendőket, a két kendő felső sarkait kösd meg a nyakadban, a két középső sarkát pedig hátul a derekadnál, a két alsó sarka pedig lógjon elől. Leggingset vegyél alá.
 
4, Fejkendő oldalt kötött csomóval
 
Egy közepes méretű kendőt hajts félbe, és borítsd a fejedre úgy, hogy a homlokodnál legyen a hajtási íve. A jobb oldali sarkát hajtsd a tarkódra, és húzd át a bal füledhez, majd köss egy csomót a füled alatt a kendő két végéből. Kibontott hajra tekerve mutat a legjobban egy ilyen fejkendő.
 
5, Sodort sálból öv vagy fejpánt
 
Egyszerűen sodord össze a sáladat és húzd bele – öv helyett – a nadrágod övtartójába, a csípődnél pedig köss rá egy masnit. Nem csak a derekadra kötheted,  fejpántként is használhatod a sálad – az összesodort anyagot tedd a homlokodra, és hátul csomózd meg. A hippis megjelenést oldalt font copfokkal fokozhatod.
 
6, Díva fejkendővel
 
A klasszikus fejkendő-viselethez a sáladat hajtsd félbe, tedd a fejtetődre és a két sarkát keresztezd az állad alatt, majd kösd őket össze hátul a tarkódon. Ehhez a fazonhoz elengedhetetlen a minőségi anyag és a szép minta, hogy érvényesüljön az eleganciája. Nyugodtan hagyd, hogy néhány tincsed kiszökjön a homlokodnál a kendő alól.
 
7, Sálgyűrű
 
A legegyszerűbb módja a sálgyűrű használatának, ha a nyakadba akasztott kendő végeit belehúzod a gyűrűbe, és tetszés szerint igazítod, akár lazábbra hagyva, vagy teljesen összehúzva a nyakadnál. Ennél egyedibb viselet, ha három gyűrűt húzol a sálra, a sálgyűrűket – mint egy nyakláncot – elől a nyakadhoz illeszted vízszintesen, és a kendő másik végét hátulról átfűzöd az utolsó gyűrűn. A kendő végei valamelyik válladon lógjanak, az egyik oldalra igazítva, a sálgyűrűk pedig maradjanak középen.
 
8, Sálból karkötő
 
Húzd rá a három sálgyűrűt egy kisebb sálra, és helyezd úgy a csuklódra, hogy a kézfejed felett legyenek, majd alul köss rá egy masnit. A sál végei nyugodtan rálóghatnak a csuklódról.
 
Még több ötletért látogass el a www.jaimemoncarre.com oldalra, ahol megtudhatod, hogyan viselik a nők a világ különböző pontjain kedvenc Hermés-sáljaikat!
 
Fotó: Hermés
 
Kapcsolódó cikkek:

A 6 legtrendibb szín ősszel

 
Címkék: kiegészítő legtrendibb ősszel selyemsálat viseld

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty