2010.09.08.@ 14.09

Őszi divatbomba: Lanvin for H&M

Nem kell sokat várnunk, és hazánkban is kapható lesz a luxus divatmárka néhány terméke. Karl Lagerfeld, Sonia Rykiel, Stella McCartney után újabb nagy dobásra készül a svéd divatlánc.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hazai viszonylatban kevésbé ismert a Jeanne-Marie Lanvin által alapított divatház. Nincs olyan díjátadó, gála, vagy bármely nagybetűs történés a nagyvilágban, ahol a színésznők közül néhányan ne Lanvin kollekciókban jelenjenek meg, melyeket Alber Elbaz álmodott meg.

„Every woman’s darling”
 
Suzy Menkes, az International Herald Tribune divatriportere így nyilatkozott a Lanvin tervezőjéről: "A marokkói születésű, de Izraelben, majd New Yorkban élő dizájner megfordult a legjobb divatházaknál. YSL, Gucci, Krizia csak néhány név, amely munkáját fémjelzi. Nem csoda hát, hogy 2007-ben a Time magazin 100 legbefolyásosabb embere között szerepelt az ő neve is."
 
A Lanvin ruhák egyedisége, hogy csodálatos stílusban tudnak egyszerűen bonyolultak lenni. Ez lehet az egyik oka annak, hogy a stílusáról és divatimádatáról is ismert amerikai first lady, Michelle Obama egyik nagy kedvence. Masnik, szalagok sűrű használata teszi még érdekesebbé a Lanvin ruhákat.
 
A H&M luxus irányba megy
 
Mivel Alber Elbaz nem akarta összemosni a két piacot, a luxuscikkeket és a tömegcuccokat, sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy mi történik valójában.
 
Alber egyszerűen így fogalmazott: „Ezzel a lépéssel nem a Lanvin válik tömegáruvá, hanem a H&M megy a luxus irányába.” Mindenesetre okos döntés volt, nem csak azért, mert számunkra is elérhetővé válik néhány csodaszép Lanvin darab, hanem mert hatalmas port kavar a Lanvin divatház körül, szélesebbkörű ismertséget szerezve annak. Készüljünk hát fel a meglepetésre, és minden elképzelhető szépségre november végétől!
 
Fotó: NorthFoto
 
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty