2010.09.14.@ 09.09

Szuper tippek: Az őszi arc üdeségének titka

Az ősz a színekről szól. Az erdő, a falevelek, az őszi gyümölcsök színei mind visszaköszönnek a kifutókon megjelenő kollekciókban. Egy dolog azonban biztos. A szépségtrend egyik fő irányvonala idén ősszel a tökéletes arcbőrre alapozott minimális smink lesz.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bármennyire is gyönyörű egy-egy új sminkpaletta, rúzskollekció vagy az ezernyi színben pompázó szemfestékek, minden nő tökéletes arcbőrről álmodik, és a természetes hatást nyújtó alapozó iránt érdeklődik az üzletekben.

A kevesebb több – Első lépesek
 
Ahhoz, hogy ezt a természetes, szinte meztelen, de tökéletes bőrt elérhessük, rengeteg elő és háttérmunkára van szükségünk. Elsőssorban az alap, azaz bőrünk teljes rendbetételére. Nem csak a nyári nap hatása, hanem a környezetei tényezők lenyomata is ott van az arcbőrünkön.
 
Kezdjük hát az „alapozást” egy mélytisztító kozmetikai kezeléssel, ha lehet, iktassunk be előtte egy arccsiszolást, mikro-vagy hidrodermabráziót, melynek segítségével az elhalt hámsejtek lekerülnek a bőrfelszínről. A kezelés után a hatóanyagok is jobban felszívódnak majd, érdemes egy luxuskezelést választani, vitaminos szérumokkal kombinálva.
 
Kérjük meg a kozmetikust, hogy szedje rendbe szemöldökünket, és ha kell, szempillánkat is, a szemöldök íve, színe, dússága ugyanis tekintetünket jelentősen befolyásolja. A túlságosan sötét szemöldök zord külsőt eredményez, így ha kell, egy kis világosítás sem árt. Ugyanez a helyzet a szempillákkal is, a szépen ívelt, dús pillák cicás tekintetet kölcsönöznek.
 
No-makeup makeup
 
Gina Brooke, Madonna, Naomi Cambell és sok más híresség kedvenc sminkszakértőjének a specialitása az a smink, mely szinte láthatatlan. Ő is azt vallja, hogy a legszebb smink a tökéletes bőrrel kezdődik. Otthoni arcápolás során is heti egy alkalommal használjunk arcradírt, és olyan krémeket, melyek úgynevezett finomhámlasztást végeznek bőrünkön. Ilyen a Clinique Total turnaround krémje és koncentrátuma. A hidratálás az a folyamat, mely sosem maradhat el! Csakis a hidratált bőr lesz olyan textúrájú, melyen az alapozó szépen eldolgozható.
 
Alapozó választás
 
A sárga pigmenteket tartalmazó alapozó jobban fedi a piros foltokat az orr körül, vagy a szem alatt. Kapható viszont a professzionális sminktermékek között olyan alapozó aláfestő ceruza, mely felkenve zöld színű. Ezek a pattanások, és ugyancsak a piros foltok lefedésére alkalmasak.
 
Gina a legjobban az ujjával szereti eldolgozni az alapozót, így a zsírosabb részeken is tökéletesen tudja eloszlatni. A lényeg, hogy az alapozó bele legyen dolgozva az arcba, és ne rajta üljön, maszkot képezve. Az arc kiállóbb pontjait tartja fontosnak a sminkmester aranybarnás tónussal kiemelni, ez ad üde frissességet a bőrnek.
 
Sminkelés előtt sminkalap használata javasolt, ezzel a speciális szérummal egyenletessé tehetjük a bőrfelszínt, például M.A.C: Prep+Prime Skin termékkel.
 
Végső simítások
 
A bőrfelszín tökéletes tisztítása, kezelése, alapozása után a szemöldök igazítása szemöldökceruzával is tökéletesíthető. A szem kifestéséhez csak vékony tus ajánlott a szempillaspirál mellé, itt azonban óvatosan húzzuk meg a vonalat, nehogy túl széles legyen.
 
A száj kontúrvonalát a szájunk színével legjobban megegyező ceruzával formázzuk. Érdemes előtte az ajakról minden elhalt bőrt az erre alkalmas szájrúzzsal ledörzsölni. Kapható már olyan szájfény is, mely felkenve szinte csipkedi a szájat, megnövelve az ajak töltöttségét ezzel. Lehetőleg használjunk barnás, bézses árnyalatú rúzst a „no-makeup makeup-hoz”.

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Hasogasd a szőrt – trendi szemöldök 3 lépésben

Színezd ki! – Őszi körömlakktrend

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: őszi szuper tippek titka üdeségének

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty