2010.09.20.@ 09.09

Értelmezd újra a cicaszemeket!

Ha azt hallod, cicás smink, rögtön a feketén kihúzott szem jut eszedbe? Idén ősszel gondolkodj színesben! Mi megmutatjuk, hogyan…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy dolog biztosan közös a cicás sminkben: a felfelé ívelő, lendületes tusvonal a szem sarkától kifelé haladva. Most azonban felejtsd el a feketét, és térj át ragyogó őszi színekre!

Bézs és olíva

Igazi őszi párosításnak számít a bézs és a zöld kombinációja, a cicasminkkel pedig egészen új értelmezést nyer ez a mix. Az olívazöld szem előkelő külsőt kölcsönöz viselőjének, főleg, ha fehér bőrön ragyog.
Így sminkelj: Applikálj szemhéjadra sárgás bézs- vagy pezsgőszínű púdert, esetleg pigmentet, vidd fel egészen a szemöldökcsontod aljáig. Ettől a ponttól fölfelé pedig jöhet az olívás tónus: hordd fel a szemöldököd aljáig, majd húzd az applikátort kifelé is, és fokozatosan halványítsd a halántékod irányába. Az alap már készen van, most cicásítsd el a make-upot: húzd ki a szemed alul és felül a szemhéjpúderrel harmonizáló, szaténfényben pompázó zöld tussal. Ha a felső szempillatő külső sarkához értél, akkor egy határozott, de finom mozdulattal íveld felfelé a vonalat, és húzd körülbelül fél centimétert. Az alsó vonal szemzugtól szemzugig érjen, és a külső szemzugnál úgy fejezd be, hogy a fenti, kifelé ívelő vonással összeérjen. Használj barnás vagy bézsszínű rúzst, pirosíts bronzos árnyalattal!

Mályva ragyogás

Ha szereted az erőteljes és feltűnő make-upot, akkor a következő színösszeállítás neked való. Gondolkodj mályvában, áfonyában, padlizsánban, szilvában és rózsaszínben. Egy extravagáns szereléssel társítva igazi végzet asszonyát varázsolhatsz magadból!
Így sminkelj: Az alap legyen halványrózsaszín, amit egészen a szemöldököd aljáig felviszel. Ezután jöhet a mályva- vagy padlizsánszínű szemhéjpúder, aminek minél nagyobb a pigmenttartalma, annál erőteljesebb lesz a smink. Vidd fel ezt a sötét tónust a szemöldökcsontod aljáig, fokozatosan halványítva felfelé. Dolgozz kifelé is, bátran húzd a púdert egészen a halántékodig, ezzel már megadod az alapot a cicás tekintetnek. A lilás szemhéjpúderrel húzd ki az alsó szempillák tövét is egy vékony ecset segítségével, felül pedig egészen sötétlila vagy fekete tussal húzz vékony vonalat ugyanazzal a technikával, amivel a zöld sminknél tetted. Pamacsolj arccsontodra átlósan rózsaszínes pírt, ajkaid pedig legyen natúrak, de ha bevállalós vagy, akkor kirúzsozhatod a szemsminkhez passzoló, csábító padlizsánszínnel is.

Csábító vadmacska

Igazi ragadozóvá válhatsz a vadon vöröses, bronzos, barnás árnyalataival, amit megbolondíthatsz egy ezüstösen csillogó, éles karmokat idéző tussal. Ez az a smink, amit elkészíthetsz egészen natúrba hajlóan, de erőteljesen, érzékien dögösen is.
Így sminkelj: Szemöldököd aljáig vigyél fel aranyló teveszínű szemhéjpúdert, amit húzz ki egészen a halántékodig. Mivel ez egy közel bőrazonos árnyalat, ezért nem lesz olyan vad a hatás, mint a lila make-upnál. Ezután szemhéjad belső felére hordj fel egy erősebb, vöröses-barnás árnyalatot, amit fentről, a szemöldök belső sarkától dolgozol el lefelé és kifelé haladva. A szemed közepénél azonban ne vidd kijjebb a púdert! Felső és alsó szempillád tövét húzd ki egy határozott vonással, szintén felfelé ívelve, mint a többi cicás sminknél. Ha igazán csábító szeretnél lenni, akkor használj ezüstösen csillogó tust, ha azonban a visszafogottabb megjelenés híve vagy, akkor maradj az arany vagy vörösesbarna árnyalatnál. Arcpírod legen narancsos tónusú, míg ajkaidra kenj sárgásbarna vagy barackszínű rúzst, illetve szájfényt.

Cosmo-tipp: Szempilláid mindhárom smink esetében csábítóan kunkorodjanak felfelé! Ehhez használj szempillagöndörítőt és egy szuper dúsító, fekete spirált!

Fotó: MAC

Kapcsolódó cikkek:

Színezd ki! – Őszi körömlakktrend

Ne félj újítani! 5 káprázatos smink az őszre

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: cicaszemeket! értelmezd újra

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty