2010.10.15.@ 16.10

Dekorálj sütőtökkel!

A sütőtök és a dísztök nem csak október 31-én, Halloween napján kerülhet a kertbe, a teraszokra, és nem csak kivájt, töklámpás formában. A dísztökök gyönyörű élénk színei, különböző méretei és formái kiválóan alkalmasak arra, hogy csak úgy önmagukban is feldobják a házat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogyan kezdjünk hozzá?

Első lépésként, menjünk ki a piacra, ott találjuk majd meg azokat a darabokat, melyekkel dolgozhatunk. Ügyeljünk arra, hogy ne ütődjön meg a tök. Amennyiben ki szeretnénk majd faragni a tököt, akkor ez azért fontos, hogy ne veszítse el a formáját. Ha egészben szeretnénk tartani, akkor ütődés nélkül akár évekig is megtartható úgy, hogy szinte papírvékonyságúra szárad majd ki. Figyeljünk a választásnál a színekre, lehetőleg illeszkedjen azokhoz az árnyalatokhoz, ahova majd helyezni szeretnénk. Azért érdemes a gyönyörű, szürkés, világoszöld tököket  választani, mert könnyedén mintákat festhetünk rájuk.
 
 
Hozzávalók: kisméretű dísztök, koszorúalap, amely lehet moha felületű, ez zöld színe miatt természetes és szép is egyben, vagy habkoszorú, ezt bármilyen színűre festhetjük. Szaténszalaggal a koszorút felköthetjük az ajtóra, de ügyeljünk arra, hogy ennek színe a tök és az ajtó színével harmonizáljon! Ragasztópisztoly és vékony virágkötő drót használata ajánlott.
 
Készítsd elő az alapot, próbáld rá a kisméretű tököket, először csak helyezd el körben, hogy mennyire illik a koszorúra. Majd vedd a ragasztópisztolyt, a tökök alját jól ragasztózd be, és illeszd a koszorúra. A masszív fixálás érdekében kötöződrótot is szúrhatsz a tökbe, és ezzel rögzítheted őket egyenként. Miután minden tök a helyére került, a szalagból köss egy nagy masnit, és függeszd az ajtóra. Hagyd lazán lógni a szalag többi részét, ne vágd rövidre!
 
 
Hozzávalók: Nagyobb méretű tök, fényes és csillogós szalag, ragasztó.
 
Jól tisztítsd meg a dísztököt, nem csak azért, mert az asztalra kerül, hanem mert így szebb lesz. A tök hosszanti vájataiba ügyesen ragaszd bele a csillámló szalagokat. Lehet egyszínű, vagy minden csík más, igazán szép akkor lesz, ha pontosan illeszkedik majd a résbe. Az is fontos, hogy az asztalterítő színeivel is harmonizáljon. A tök szárára is feltekerheted lazán a maradék szalagot.
 
 
Hozzávalók: Sokszínű dísztökök, cserepes krizantémok.
 
Az elkészítés nagyon egyszerű. Ha van lépcsőd a bejáratnál, akkor felváltva helyezd el a tököt és a krizantémcsokrokat a lépcsőfokokon. Ügyelj a színekre! És persze ne felejtsd el megöntözni a virágokat! Tévhit, hogy a krizantém temetővirág, sokféle fajtája kapható már, így bátran használjuk!
 
Hozzávalók: Sokféle méretű és alakú dísztök és sütőtök, vízfesték, tempera, ecset.
 
Csak a fantáziádra van bízva, hogy milyen tököt festesz magadnak, vagy barátaidnak. Csinos kerti ajándék őszre, de a teraszon is jól mutat. Ahhoz, hogy a tökéletes fedést biztosíts, használj jó sűrű festéket. Tervezd meg előre a formákat, lehet akár kockás, vagy pöttyös, de elláthatod más motívumokkal is a tököket. 
 
 
Hozzávalók: Mindenféle gyümölcs, kisméretű tökök, szép talpas gyümölcstál
 
Nem kell mást tenned, csak csempéssz néhány érdekes mintájú tököt a gyümölcsök közé. Fontos a szép gyümölcsös tál, hiszen ez emeli ki a gyümölcsöket az asztal síkjából.

Töklámpást készítenél? Mi lépésről lépésre elmondjuk, hogyan tedd!

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Szuper tippek, hogyan legyen kényelmes a hálószobád 

Egzotikus otthon: meríts ihletet Afrikából!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között! 

Címkék: dekorálj sütőtökkel!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty