2010.10.19.@ 16.10

Így rendszerezd a fotóidat!

A nyári fotókkal megtelnek a fiókok, a dobozok, az íróasztal különböző rekeszei. Pedig érdemes néhány különösen jól sikerült műremeket kiállítani. De hogyan és hova? Mutatunk néhány ötletes megoldást.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem könnyű helyet találni a képeknek. Ha albumba tesszük őket, nincsenek szem előtt, ha túl sokat foglalunk képkeretbe, félő, hogy nagy lesz az összevisszaság. Érdemes csoportba rendezni legkedvesebb fotóinkat, és valamilyen koncepciót követve kiállítani őket. Így otthonunk berendezésének részévé válnak.

Válogatáskor kövessünk valamilyen rendezőelvet

 
+ Tegyük egy csoportba a portrékat, de jól mutatnak egymás mellett a különböző utazási fotók, a más-más egzotikus vidékeken készült felvételek, melyeken hasonló beállításban szerepelünk.
+ Keressünk hasonló színvilágú vagy témájú fotókat. Egységesítheti az összképet, ha csak fekete-fehér fényképekkel dolgozunk.
+ Felmenőink régi képei közé bekeverhetjük ma készült fotóikat, különösen, ha barnított változatban rendeljük meg őket.

Az elrendezés is meghatározza a látványt

 
+ Ha egy sorban, egymás mellé, vagy alá rakjuk a képeket, egyforma távolságban, modern ritmusos hatást keltenek.
+ Ha több sorban, vagy különböző magasságban akasztjuk a bekeretezett fényképeket a falra, különböző keretekbe téve, bohém, lezser lesz a végeredmény.
+ Nagyon jó megoldás, ha a fotókból egy óriásképet készítünk, amely helyettesíthet akár egy festményt is. Megtehetjük ezt egy nagy kereten belül úgy, hogy keményebb papírba a képek méretének megfelelő ablakokat vágunk.
+ Hatásos, ha kis keretekbe tett egyforma képeket rendezünk el négyzet, vagy más geometriai formába.
+ Ha a képek hasonlóak, egyöntetű hatást keltenek, játszhatunk a keretek színével is. Ha különbözőek, akkor inkább maradjunk az azonos kereteknél.
+ Készíthetünk a fotókból kollázst is. Alkossunk bátran!
 
Tuti tippek:

Azonos téma egyforma keretben. Egymás mellé téve a polcon dísztárgyként is megállják a helyüket a fehér rámás, színes virágfotók, de falra függesztve is szépen mutathatnak.

 
Az ebédlőasztal tetejét is használhatjuk képtartóként, ha vágatunk rá egy üveglapot. Hangulatos, ha az étkezéssel valamilyen szempontból kapcsolatba hozható fotókat válogatunk össze.
 
Egyszerű, mégis érdekes megoldás, ráadásul bármikor cserélgethetjük a repertoárt, ha a falra szerelünk néhány fényképtartó polcocskát, amelyek pereme megakadályozza, hogy a képek lecsússzanak. A fotókat vastagabb kartonból készült paszpartuval keretezzük.
 
Modern és dinamikus látványt nyújtanak az egy sorba rendezett képek. Fokozhatjuk ezt a hatást, ha mindezt egy kereten belül tesszük meg. Az így keletkező nagy „képeket” térelválasztó paravánként is használhatjuk.
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty