2010.11.05.@ 16.11

Színezz fehérrel és pirossal!

A két szín párosítása szinte minden stílushoz illik, csupán az arányokra kell figyelnünk. Legyen szó elegáns, extravagáns vagy letisztult, minimalista belsőről a piros és fehér kettősével látványos, sőt, egyedi megjelenésű otthont teremthetünk. És, ami nem elhanyagolható, az ilyen enteriőrt soha nem találjuk unalmasnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vidámság, könnyedség, a nyár hangulata és a fiatalságé. Gyerekkorunk alap színpárosai közé tartozik a piros-fehér, gondoljunk csak a pöttyös labdákra, kakaós bögrékre, a babos szoknyákra. Feltűnő, könnyen szembeötlő, figyelemfelkeltő duó, ezért is választották a mentősök, orvosok jelképének a fehér alapon piros keresztet.

A fehér minden fényt visszaver, a legvilágosabb szín, az összes árnyalathoz illik – tompítva azt, vagy éppen kiemelve tulajdonságait. A piros a legélénkebb, legmelegebb, legfeltűnőbb szín, amitől izzani kezd a levegő. Életkedvet sugároz és energiát. Bátorság, őszinteség és lendület árad a piros-fehérrel komponált terekből, az ellentétek vibrálásával kombinálva. A stílus, a hangulat alakításában azonban nagyon sok múlik a keverési arányokon.
 
Ez egy rendkívül intenzív páros, még nyomasztó is lehet. Ha falszínnek választunk pirosat, ne a teljes felületet, inkább csak egy-egy fontosabb szakaszt, falsíkot, vagy funkcionális szempontból kiemelt területet fessünk erre az árnyalatra, különben túlságosan összenyomjuk a teret. A piros élénk, energiától duzzadó szín, ne feledjük, hogy van némi szexuális kisugárzása is. A vörös fények, színek bujaságot, budoárhangulatot teremthetnek, ennek kompenzálására szükségünk van a fehérre.
 
Ugyanannyi piros, mint amennyi fehér egy kis jó értelemben vett feszültséget teremt. Egyensúlyozzuk ki az arányokat, és a lakás megtelik vitalitással. Azok válasszák ezt a megoldást, akik otthon szeretnének feltöltődni, mozgásba lendülni. Nyugalmat találni ugyanis a piros-fehér harca mellett nem igen lehet.
 
Ha szeretjük a pirosat, de elegáns, finom enteriőrre vágyunk, inkább a fehér domináljon a lakásban. Olykor akár egy piros díszpárna, gyertya, lámpaernyő is elegendő, hogy megtörjük a fehér semlegességét, visszafogott eleganciáját és feldobjuk a szobát. Friss, kedves, fiatalos hangulatot teremthetünk vele, ráadásul, ha megunjuk, könnyen, kevés költséggel változtathatunk az enteriőr hangulatán, más kiegészítőket alkalmazva.
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty