2010.11.12.@ 14.11

Három exkluzív lámpa – három tervező: Je Suis Belle, Nanushka, Vágó Réka

Az Mlamp 2010 szeptembere óta minden második hónapban bemutat egy adott téma köré tervezett exkluzív kollekciót. A most bemutatott kollekció neves magyarországi divattervezők együttműködésével készült. A sorozat darabjai a tervezők – Je Suis Belle, Nanushka, Vágó Réka – stílusát, munkáik hangulatát tükrözik egy-egy lámpa formájában.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kollekció minden darabjából két példány készült, az egyik a tervezők saját példánya, amelyeket Fatér Mária, az Mlamp designere a bemutatón adott át részükre. A tervezői lámpák párja megvásárolható az Mlamp showroom & workshop-ban.

„Mindig is inspiráltak a fiatal magyar tervezők, már modellként, majd később stylistként is öröm volt velük dolgozni, most pedig eljött a lehetőség a kreatív együttműködésre!” – mondta Fatér Mária, az Mlamp designere. „Az Mlamp exkluzív kollekcióinak elkészítése mindig nagy kihívást jelent a számomra, és ez az időszak – tervezéstől a kivitelezésig – mindig nagyon izgalmas időszak az Mlamp életében.”
 
A Je Suis Belle márkanév 2005 elején született két fiatal iparművész hallgató, Dévényi Dalma és Kiss Tibor együttműködésének védjegyeként. Stílusuk legfőbb jellemzői a könnyedség, nőies elegancia és játékosság. A számukra készített, az Mlamp kollekciójában a #130 sorszámot viselő két darab falikar a Je Suis Belle 2009/2010 őszi téli kollekciójának részeként bemutatott botnyaklánc hangulatát hivatott visszaadni. Az eredeti nyakláncot Molnár Megyeri György készítette a Je Suis Belle részére.
 
Nanushka kollekciói a kezdetektől a márkára jellemző egyedi irányvonalat képviselik, amely a divat általános trendekre építkező értékrendszerét alapjaiban kérdőjelezi meg, a komfort és a funkció előtérbe helyezésével. Jellemzően a tradicionális szabásvonalak és a legmodernebb anyagok keverednek játékossággal, és a színek visszafogott használatával. A Nanushkának készült, #131-es sorszámú asztali lámpa főszereplője a tervező egyik alap-darabjának, a méltán népszerű szürke kapucnis pulóvernek a kicsinyített mása.  
 
Magyarország egyik legnépszerűbb cipőtervezője hároméves volt, amikor megkapta szüleitől az első fehér lakkcipőjét. Miután Vágó Réka hosszú éveket töltött versenytánccal, megtapasztalta milyennek is kell lennie egy igazán jó cipőnek. Ezek a szempontok később irányadóvá váltak a tervezésben is. A Rékának készült, #132-es sorszámú asztali lámpa egy régi bútorveretekkel díszített, 1940-es évekből származó lovagló csizma-sámfából készült.
 
Az Mlamp-ről
 
A múltban nagy becsben tartott kannák, tálak, tányérok és csészék más értelmet nyernek, új életet kapnak, és az átgondolt terméktervezés által csökkennek az egy adott termék teljes életciklusa alatt fellépő negatív környezeti hatások is. A többnyire porcelán és üveg alapanyagoknak köszönhetően megismételhetetlen használati tárgyak születnek, így készült már lámpa termoszból, gumicsizmából, de háztartási kekszből is. Az Mlamp izgalmas alternatívát kínál a megszokott tucat-termékekkel szemben. A magas fokú esztétikai elvárások mellett minden darab, a kis asztali lámpa, a konyhai és az állólámpa is egyaránt profi technikával készül, és díszítő szerepén túl természetesen használati tárgyként is tökéletesen funkcionál.
 

2010 októberében megnyitott az Mlamp showroom & workshop. A bolt a Dob utca 25. szám alatt található, körülbelül 50 méterre a Gozsdu Udvar egyik főbejáratától. A bemutatóteremként és műhelyként funkcionáló boltban az Mlamp az „újrahasznosított” porcelánokból és régiségekből, valamint a jelenkor mindennapos darabjaiból (háztartási keksz, tejfölös vödör, stb.) készült lámpáit értékesíteni, valamint a betérők a műhely lámpajavítási szolgáltatását is igénybe vehetik. A boltban az egyedi tervezésű lámpákon kívül válogatott régiségek és lámpa kiegészítők is kaphatóak.

Kapcsolódó cikkek:

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty