Így legyen káprázatos az orcád!

Ha eddig hadilábon álltál a pirosító használatával, akkor olvasd el útmutatónkat, és tündököljön rózsás fényben az orcád!

2010.12.06. 09:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hova vidd fel?

Az arccsont mentén
Ha ide viszed fel a pírt, kifinomultabb hatást érhetsz el, és még a kerek arcot is megnyújthatod. A színt az arc almácskájától dolgozd el a fülek irányába, de ne érjen a halántékig, mert azzal ronthatsz az összképen.

Az arc almácskájára
Egy amerikai sminkmester azt tanácsolja, hogy mosolyogj egy nagyot, és az ecset segítségével arra a területre jutass a pirosítóból, amely látványosan kiemelkedik, de az orr irányát kerüld ki.

Az arccsont alá
Ha az arcod ezen részét választod, akkor ide ne használj fényes színeket. Egy matt vagy bőrtónusú pirosítót seperj végig az arccsont alatti mélyedésen, ezzel igazán karakteressé teheted a sminked.

Textúra tippek

A zsíros bőrhöz a púderállagú pirosító a nyerő választás, mivel nem mozdul el, és egy ecsettel könnyedén felviheted.

A pirosítózselé leginkább a makulátlanul letisztított bőrön mutat jól, szóval, ha megvagy a hidratálással is, akkor apró ütögető mozdulatokkal vidd fel a terméket, és így gyönyörű eredményre tehetsz szert.

A folyékony készítmények garantáltan ott maradnak, ahova felkened, de mivel igen gyorsan száradnak, meglehetősen nehéz korrigálni, ha hibázol a felvitel során.

A pirosítókrémeket és habokat könnyű használni, könnyed befejezése, megkoronázása lehet a sminkednek. És az sem elhanyagolható tény, hogy tökéletes választás a száraz bőrűek számára.

Küszöböld ki a hibákat!

Miért lett „réteges” a pirosítás?
Ha nem lett egyenletes az eredmény, akkor az a száraz bőrnek tulajdonítható. Radírozz, majd hidratálj, és ezután már biztosan jól fog sikerülni a pirosítás.

Hogy kerülheted el a „bohóc” kinézetet?
A sminkmester azt javasolja, hogy egy kis ecsetet alkalmazva vidd fel a pírt, de csínján bánj vele, nem kell sok belőle. Aztán a széleknél az ujjaiddal dolgozd el a festéket.

Mit csinálj, ha túlzásokba estél, és most rákvörös színben pompázik az orcád?
Semmi esetre se dörzsöld! Csak hints egy kis áttetsző vagy bőrszínű púdert a pirosítóra, amivel tompíthatod a színt!

Válaszd a hozzád illő árnyalatot!

Sápadt arcszín
Egy világosabb rózsaszín árnyalattal finoman formálhatod az arccsontodat, és frissebb kinézetet kölcsönözhetsz magadnak.

Napbarnított arcszín
A sárgabarackszín remekül passzol bőröd arany tónusához, tehát ha sikerült még valamennyit megőrizned a nyári napozásokból, akkor válaszd ezt az árnyalatot.

Olíva vagy sárgás tónusú arcszín
Meleg árnyalatú rózsaszínnel valósággal felpezsdítheted az arcszínedet, de a korall is nyerő lehet.

Sötét arcszín
Számukra tökéletes a rozsdavörös vagy a fényes korallszín, de akár barna árnyalatú pirosítóval, bronzosítóval is optimális hatást érhetnek el.

Fotó: NorthFoto

Kapcsolódó cikkek:

Lesd el Cheryl Cole káprázatos sminkjét!

Maradj formában az ünnepek alatt is!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: káprázatos legyen! orcád!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty