2010.12.10.@ 14.12

A tél színei otthon

Sokunknak semmi kifogásunk a tél ellen. Különösen, ami a színeket illeti: csillogó, kristályos fehérek, tiszta, áttetsző kékek, elegáns, halványszürkék és mindezek keveréke. Hogy mutat mindez odabent? Eláruljuk: lehet egyszerre fenséges és játékos, rusztikus és modern. Ahogy mi akarjuk.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Antik fehér kevés barnával és feketével

Ahogy a természetben sincs csak fehér, még ha hó borítja is a tájat – hiszen a fák törzse, a hó alól kivillanó föld színe barna, szürke és fekete – úgy a téli hangulatban komponált enteriőrünkben sem hagyhatjuk a sok fehéret sötétebb kontraszt nélkül.
 
Egy foltokban megjelenő fekete vagy sötétbarna mellett a fehérek még tisztábbnak, vakítóbbnak tűnnek, ugyanakkor súlyt adnak a fehéres lebegésnek. A sötét szín megjelenhet fafelületek képviseletében, egy-egy dísztárgy formájában, de ne legyen belőlük sok, mert az felborítja az egyensúlyt, vibrálóvá teheti a végeredményt.
 
Sok-sok fehérrel
 
Nem kell attól félni, hogy a fehér „színtelensége” unalmas lesz, hiszen sokféle árnyalatát használhatjuk a hófehértől a tört- és a piszkosfehéren át a nyersszínig. A fehér lehet modern vagy romantikus, klasszikus vagy minimál, így is, úgy is elegáns. Legvonzóbb tulajdonsága, hogy visszaver minden fényt, így a sötétebb helyiségeket világosabbnak mutatja. Tágítja is a teret, ha kis lakásunk van érdemes kihasználni.
 
Üveg és hófehér
 
A jég is jellegzetes téli tünemény. Csillogását idézik az otthon használt üvetárgyak, plexielemek. Lehet ez egy üveg tolóajtó, a zuhanyfülke fala, térelválasztó üveglap, a konya hátfalaként alkalmazott üvegpanel, üvegtégla betét, polc, üveglapos asztal. Lehetőleg átlátszó vagy savmaratott felületet válasszunk, vagy egy kicsit kékes árnyalatút, ez emlékeztet legjobban a jégre. Mivel átszűrődik rajta a fény, természetes világítást lophatunk ezzel a lakás olyan részeibe, ahová különben soha nem sütne be a nap. Másik érdeme az üvegnek, hogy szinte semmit sem vesz el a térélményből. Hatásos látványelemek a savmaratott mintás üvegek, melyek a jégvirágos ablak képét idézik.
 
A tél motívumai
 
Engedjük szabadon fantáziánkat. Sok jelképet, sok párhuzamit találhatunk az anyagok, motívumok és az évszak szépségei között. Gondoljunk csak a kristálycsillárokra, üvegdíszekre, gyöngyökre, kristálypoharakra vagy olyan gyertyákra, amelyek jégcsapok hatását keltik. A szőrmék, műszőrmék vagy süppedős fehér szőnyegek, takarók a frissen hullott puha hótakaró megtestesítői lehetnek. A kerek puffok, párnák az épülő hóember darabjait, a díszgömbök a hógolyókat, a tüllfüggönyök, az organzák a hószitálást szimbolizálják.

Forrás, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Kapcsolódó cikkek:

Tedd otthonosabbá a kéglid!


Minden, ami lakberendezés! 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty