2011.02.28.@ 09.02

Szépülj energetikai arcmasszázzsal!

Ha a csípős hidegben egy kellemes kényeztetésre vágynál, és szeretnéd, ha tested-lelked harmóniába kerülne, próbáld ki a simogató arcmasszázst, mely növeli az energiaszintet, erősíti az immunrendszert, és szárnyaló gondolatokat eredményez!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gyógyító érintés a stressz ellen

A shiatsu japán kifejezés, és szó szerint ujjnyomást jelent. Az akupresszúra alapjaira épülő természetes gyógymód pozitívan befolyásolja az életenergiákat – mondja Moncz Henriette oktatókozmetikus, a komplementer kozmetika szakértője. A test különböző formáiban megnyilvánuló energiaháztartási zavarok kezelésére és a szervezet öngyógyító képességének beindítására alkalmazott módszer megbízható és teljesen fájdalommentes. A fizikai tünetek információt nyújtanak a kezelésekhez, valamint jelzik, hogy mely energiapályák szenvedtek zavart. Ezeket meridiánoknak nevezzük.

A kínai gyógyászat alapelve, hogy az egészség szempontjából nem csupán az egyes szervek tüneteinek ismerete fontos, hanem az életenergia szabad és akadálytalan áramlása – a chi – is. Az energia zárt pályákon cirkulál az egész testben és annak felszínén, melynek gyengülése vagy lefékezése egészségkárosodást, betegségeket okozhat. Ilyenkor az ellentétes életerők egyik eleme (yin-yang) hosszabb ideig túlsúlyba kerül, megbontva a harmonikus egyensúlyt.

Az efféle zavarokat okozhatják külső hatások (időjárás, sérülések, helytelen táplálkozás, fizikai-szellemi túlterheltség), valamint belső pszichés folyamatok (trauma, szorongás, gyermekkori lelki sérülések). Az akupresszúrás pontok masszírozásával a testi panaszok megszűnnek, a pontnyomások kiküszöbölik az energiafolyam zavarait. A kezelés lényege tehát, hogy visszavezessük az energetikai egyensúlyt oda, ahol épp hiány mutatkozik.

Sugározz energiát

Az arc shiatsu masszázs az akupresszúra és a masszázs egyfajta kombinációja, mely az arc, a nyak és a dekoltázs pontjain történik, különféle olajokkal. Az arcon a yang meridiánok találhatóak, mely szintén a meridiánrendszerhez tartozik, így komplex folyamatokat lát el az egész szervrendszeren belül.

A kezelésnél nagyon fontos, hogy a szakember birtokában legyen az energiapontok helyi ismeretének és sorrendben történő kezelésének.

A módszer nagymértékben eltér a hagyományos kozmetikai arcmasszázstól, nem tartalmaz ütögető, csipkedő vagy gyors legyező mozdulatokat, csupán pontnyomásokat és simító érintéseket. A masszírozás során kis mennyiségű bio nyugtató olajakat alkalmaznak, melyek célzottan hatnak a szervezetre, így erősítik az öngyógyító folyamatokat az aktuális szükségletek függvényében.

Cosmo-tipp: www.beautyisland.hu, www.meridianwellness.hu

Nyugtat, gyógyít, szépít

Arcod pontjai közvetlenül kapcsolódnak a vegetatív pályákon keresztül az idegrendszerhez. E pontok masszírozásával az idegpályákon keresztül a test ellazul, és tehermentesülnek az izmok. A masszázzsal a szem, a fül és a száj körüli stresszizmokat teljes mélységükben fellazítják, így a feszültségek oldódnak, az ízületek lazulnak.

Az arc shiatsu masszázs nem feltétlenül a tünetek kezelésére fókuszál (rendellenes vérnyomás, szervi eredetű betegségek stb.), hanem szervezeted optimális egyensúlyának helyreállítására. A kezelés kiváló segítséget nyújt kozmetikai rendellenességeknél, fejfájásnál, stressznél, valamint kimerülés esetén. A masszázs megnöveli a vér és agy oxigénellátottságát, az orr- és melléküregek kitisztulnak, az energia szabad áramlásával pedig egész tested jobban működik.

Az arcizmok ellazulása miatt a masszázs simító hatású, élénkíti az anyagcserét, beindítja a méregtelenítő folyamatokat, a megnyúlt izmok tónust kapnak, és arcod üdévé, élettelivé, sugárzóvá válik.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.wellmedstudio.hu

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A csodás haj titka 4 lépésben

Tavaszi újdonságok a szépségápolásban

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: arcmasszázzsal! energetikai szépülj

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty