2011.09.14.@ 10.09

„Aki szabad, annak mindent szabad!” – Interjú Olivia Wilde-dal

Nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Hol a szépségéért és a szexis ruháiért irigyeljük, hol a pasijaiért, máskor meg azért a maga-biztos-ságért, ahogyan önmagát menedzseli. Nem véletlenül emlegetik a következő Angelina Jolie-ként!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kevés lány landol akkora önbizalommal Hollywoodban, mint Olivia Wilde (27). Kezdte azzal, hogy már a gimiben megváltoztatta a nevét Cockburnről Wilde-ra, de nem (csak) azért, mert bírja Oscar Wilde-ot (csajok, érdemes belelapozni a Dorian Gray-be – a szerk.), hanem mert már a bemutatkozásnál le akarta szögezni, hogy nem ismer lehetetlent. Pont úgy, mint a szülei, akik újságírók, mind a ketten top helyeken. Olivia Washington előkelő Rózsadombján járt suliba, ahol rögtön kiderült, hogy nem könnyű eset. „Velem már akkor se lehetett packázni”, mondja nevetve, „mert aki folyton azt hallja otthon, hogy ne vegyél semmit készpénznek, és csak akkor hidd el, ha tényleg jó a válasz”, az nem dől be a púderfelhőnek, amivel Hollywood belengi a szép csajokat. Persze színésznő akart lenni már akkor is, mikor beállt asszisztensnek egy ügynökséghez, és addig sürgölődött, míg elérte a célját. 2007-ben Doktor House csapatában landolt, és azóta meg sem áll fölfelé.

Egyetlen hibát követett el, mielőtt még beindult volna a karrierje; 19 éves korában férjhez ment. Szakmailag viszont okos lépésnek bizonyult a házasság, ugyanis egy szingli lány nehezen védi ki a hollywoodi cápákat, egy csillogó szemű fiatal feleségtől viszont mindenki elolvad. Persze nem ezért ment hozzá Tao Ruspoli olasz herceghez, hanem mert tényleg szerette őt. Mondjuk, az már kicsit ködösebb, hogy miért pont akkor vált  el tőle, amikor végérvényesen befutott. Hol Ryan Goslingot, hol Justin Timberlake-et emlegetik úgy, mint aki elcsavarhatta a fejét. Persze aki egy kicsit is ismeri Oliviát, félrekacsingatás helyett inkább arra gyanakszik, hogy nem a családalapítást, hanem a filmezést (értsd: a szabadságot) választotta.

A színésznővel a Los Angeles-i Four Seasons Hotelben beszélgettünk, ahová Rachel Comey repülős szürke-lila kockás nyári ruhájában és Jimmy Choo tűsarkújában érkezett.

Igaz, hogy eredetileg szőke vagy?

Igen. És mielőtt tovább kérdezősködsz: azért festettem be a hajam, mert a szőkék mindig gyanúsak, a barnáktól meg bármi kitelik.

Izgalmasan öltözködsz. Idén a Golden Globe-on volt rajtad egy álomruha…

Az a gyönyörű grafitszürke-ezüst Marchesa? Életem legszebb estélyi ruhája! Soha nem fogom elfelejteni azt az estét és azokat a pillantásokat. Mindenkinek leesett az álla, úgy éreztem magam, mint Hamupipőke a bálban, vagy mint egy topmodell. Alig várom, hogy jöjjön a hollywoodi szezon, és megint forradalmat csináljak! De nehogy azt hidd, hogy folyton ilyenekben járok. Tök eklektikus a stílusom, mindig a hangulatom dönti el, hogy mit veszek fel. És azt se szégyellem bevallani, mennyit tanultam munka közben a divatról. De visszafelé is működik a dolog. Mikor a Cowboyok és űrlényeket forgattuk, azt kértem a kosztümtervezőktől, hogy ne valami flancosat varrjanak, hanem egy pont olyan egyszerű gyolcsruhát, amilyet a korabeli parasztlányok hordtak. Megmondtam, hogy fűző nem kell, mert ez a csaj sokkal lazább és izgalmasabb, hadd lássák egy kicsit a testét, viszont adjanak egy övet, amibe be tudom dugni a pisztolyt. Együtt találtuk ki a fazont a jelmeztervezővel, és az anyagot is közösen választottuk ki.

Belekóstoltál a házasságba, most meg a szingli életbe. Melyik a jobb?

Attól függ, ki miben találja meg a lelki egyensúlyát. Én legalábbis azt kerestem akkor is, amikor férjhez mentem, meg akkor is, amikor elváltam. Az se jó, ha leragadsz egy kapcsolatban, amit már csak a megszokás hajt, meg az se, ha összevissza röpködsz minden felelősség nélkül, és senkihez se tartozol. Hogy momentán hol tartok? Mindenre nyitott vagyok, mert úgy akarok élni, hogy nyugodtan aludjak, és nem szeretnék becsapni senkit, legkevésbé magamat. És hagyom, hogy sodorjon az élet, nyitott szemmel és nyitott szívvel. Aki szabad, annak mindent szabad!

A férjed miatt évekig kötődtél Olaszországhoz. Ezzel a szerelemmel most mi lesz?

Mi lenne? Lekopogom, a volt férjemmel a mai napig jó a kapcsolatom, amit kevés elvált pár mondhat el magáról, az olaszokat meg imádom. A zenéjüket, a kajájukat, a divatjukat, mindent! Meg akarok tanulni olaszul, és alig várom, hogy Rómába mehessek.

Nem látszik az alakodon, hogy túlzásba vinnéd a tésztákat.

Pedig az a kedvencem! Még a férjem mellett megszoktam, hogy rendesen eszem, és nyugodt lélekkel megiszom hozzá egy kis bort, viszont amikor forgatok, akkor ez nincs. Olyankor csak álmodozom a finom olasz kajákról.

Főzni is szeretsz?

Vegetáriánus vagyok, úgyhogy akit meghívok vacsorára, az vagy lemond a húsról, vagy hozza magával. Az exférjem olasz, az apukám ír, mind a ketten húsevők, csak a húgom meg az anyu tart velem.

A cikk folytatását megtalálod az októberi Cosmóban!

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Rossz példát mutat: a legsoványabb sztár húga is csontsovánnyá fogyott!

Porig égett a híres színész otthona!

Címkék: „aki annak interjú mindent olivia szabad wilde-dal

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty