2011.09.26.@ 09.09

Festészetből a divatba

Az ősz egyik fő divatirányzata szigorú geometriai mintákból áll. A tervezők a konstruktivizmus alapelveit vették mintául, és alkották meg az idei ősz szembetűnő darabjait.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az irányzat a 20. század elején indult Oroszországból, majd az egyik legnagyobb művészeti irányzattá nőtte ki magát. A divattervezők előszeretettel alkalmazzák a színfoltokat, a szabásmintákat, a geometriai alakzatokat a ruhákon, mindezt főleg együtt, hogy még feltűnőbb és extrémebb legyen a megjelenés. Minden tervező más-más ötletekkel állt elő. Diana Von Furstenberg a vastag csíkokra esküszik, a piros, arany és fekete színek együttese drámai hatást kelt az amúgy sem hétköznapinak mondható ruhán. A Bottega Veneta kifutóján a fiatalság és üdeség játssza a főszerepet, a narancs és pink keverése, valamint a vízszintes csíkozás feldobja az egyszerű szabású kabátot. A Hermés már trükkösebb megoldást választott, egy kabát hajtásába rejtette a csíkokat, melynek színei követik a ruha árnyalatait, a sárgát és a narancsot. Idén a kifutókon az őszi faleveleket idéző színek köszönnek vissza leginkább.

A Custo Barcelona és Valentino kifutóin a barna szín is teret kapott, a minták szintén a konstruktivizmusból vett kockák és rombuszok. A kockás ruhák időről időre visszatérnek a divatba, most az egész ruhán megjelenik ez a díszítés. Barna színnel keverve kicsit az iskolás stílusra hajaz.

Cosmo-tipp: Viseld magas szárú csizmával a kockás szoknyádat vagy ruhádat, úgy még inkább emlékeztetni fog az öltözéked az iskolai egyenruhára, ami idén nagyon trendi viselet. Rövid, duplagombolású kabátot válassz hozzá, a hajadat pedig fogd lófarokba.

A kiegészítőkön is megjelenik

Láncokon, fülbevalókon is megmutatkoznak az irányzat jegyei. Főleg az óarany és barna színű, nagyméretű nyakláncokon, ahol aránytalan méretekben követik egymást a négyszögletű darabok. Egy feltűnő gyűrű köve is lehet rombusz- vagy téglalapalakú, merész színnel párosítva nem is kell más ékszert viselned kiegészítőnek. A minták a táskákon és a cipőkön is visszaköszönnek.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Mit kapj fel magadra a hűvösebb estéken?

Így hódít újra és újra: az örök divatszín, a fekete

 

Címkék: divat konstruktivizmus művészet trend

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty