2011.10.03.@ 14.10

A tetovált szemöldöktől viszolyog a legtöbb pasi

Több mint 4000 válaszadó szavazott egy online felmérésén, amely a férfiak által leginkább taszítónak talált sminkes praktikákat kívánta felderíteni. Lássuk, mit nem érdemes bevetni, ha a pasik meghódítása a cél!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A több mint 4000 szavazó egyértelműen a rajzolt vagy tetovált szemöldököt ítélte a legkínosabbnak: a válaszadók 83 százaléka szerint ciki ez a megoldás.

"Egyes lányok odáig merészkednek, hogy letúrják a szemöldöküket és egy ceruzavonallal pótolják. Halmozottan hátrányos esetben ezt tetováltatják is. Nos, bizton mondhatom, hogy ilyennel én soha sem szeretnék közelebbi kapcsolatba kerülni, mint megbámulni és rosszallóan csóválni a fejem."
– Sándor (34)

A „dobogó” második helyén a kirívóan erős vagy már eleve tetovált szájkontúr végzett 77 százalékkal, míg a harmadik legszerencsétlenebb sminkes vétek a pirosító túlzott használata. A „bohócpír” a válaszadók 76 százaléka szerint kerülendő.

A középmezőnyben olyan sminkes bakik szerepelnek, mint a lisztfehér arc (69 százalék), a foszló, darabos smink (68 százalék) és a bőrszíntől elütő alapozó használata, amely maszkot képez az arcon (67 százalék). De szintén erős ellenérzést vált ki a válaszadó férfiakból a vastagon felkent alapozó (62 százalék), illetve a nagy mennyiségű festéktől összeragadó szempillák (58 százalék), valamint a ragacsos szájfény (52 százalék).

Jó hír, hogy a férfiak általában nem magát a sminkelést, hanem a rossz, előnytelen sminket utasítják el. A megkérdezettek nagyobb része a természetes sminket preferálja vagy azt, ha egy nő egyáltalán nem festi magát. Ez utóbbit persze sok esetben maguk sem tudják megítélni. Többen hangsúlyozták, hogy ha már festi magát egy lány, akkor olyan sminket viseljen, ami előnyös neki és illik hozzá.

"Ha smink, akkor legyen lényegretörő és segítő, ebben is inkább a természetességet szeretem, ami segít néhány ponton. A rossz sminkben az izléstelenség zavar, az a nő, aki nem ismeri fel, hogy rosszul áll neki egy smink, az más gonoszságokra is képes." – Mátyás (33)

Más a helyzet persze, ha valamilyen alkalom van, ilyenkor a pasik általában hajlandók tolerálni az erősebb sminket is, sőt bizonyos esetekben kifejezetten igénylik is.

Forrás: Smink | Makeup blog (makeup.blog.hu)

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Megdöbbentő: csontsovánnyá fogyott a gyönyörű színésznő!

Őszi körömlakk-körkép

 

Címkék: make up smink szemöldök szépség szépségápolás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty