2011.11.23.@ 09.11

Így találd meg a tökéletes hajszínt!

A tökéletes hajszín kiemeli a bőrtónusodat és a szemeidet is kihangsúlyozza. De vajon melyik árnyalat az igazán neked való: a fényes szőke, a feltűnő barna vagy a ragyogó vörös? Mutatunk néhány tippet, amivel könnyebb lesz eldönteni, melyik legyen a befutó!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A barna tökéletesen áll neked, ha…

Reggelente szeretsz pillanatok alatt elkészülni. Ellentétben a többi hajszínnel, a barna haj ragyogását nagyon egyszerű megőrizni. Ezenfelül az otthoni hajszínezők, festékek a barna hajúaknak a legkiválóbbak (hiszen itt nem olyan feltűnő, ha foltos lesz az eredmény, nem úgy a szőke hajnál), így a havonta esedékes hajfestés miatt nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod.

A hajad vékonyszálú vagy jelentős mértékben igénybevett, károsodott. A barna elrejti a töredezett hajvégeket, és ez a szín veri vissza legszebben a fényt.

A bőrtónusod inkább aranysárgás árnyalatú, ebben az esetben tökéletes a barna, ám ha a bőröd inkább narancsos tónusú vagy épp ellenkezőleg, nagyon világos, akkor a barnától még fakóbb lesz az arcod. Próbáld ki a gesztenyebarnát, az arcodat övező tincseket pedig fahéjszínű melírral emeld ki, így semlegesítheted a sárgás tónust.

A szőke tökéletesen áll neked, ha…

Kiskorodban is szőke vagy sötétszőke volt a hajad. Ha így volt, valószínűleg a bőrszínedhez most is passzolnak a szőke loknik.

Nem sajnálsz komoly összegeket a hajad ápolására fordítani. A melírozás, a szőkítés időigényes és drága, és mivel ezt 8-12 hetente ismételni kell, így a szőke haj összességében véve nem olcsó mulatság, arról nem is beszélve, hogy ajánlott speciálisan a szőke hajhoz kifejlesztett termékekkel óvni a tincseket.

Világos színűek a szemeid. A sötétebb szeműeknek érdemesebb elkerülni a szőkítést, számukra előnytelen ez a szín, kimerültnek tűnnének a szőke tincsektől, szemben a sápadtabb bőrűekkel, akiknek külsejét egyenesen felüdíti a szőke.

Rövid a hajad. Észrevetted már, hogy a legsikkesebb rövid hajúak mind szőkék? Ez annak tulajdonítható, hogy a rövid és egyben szőke haj textúrájával könnyebb dolgozni, hatékonyabban lehet formázni, mint a sötétebb árnyalatokat.

A vörös tökéletesen áll neked, ha…

A bőröd színe rózsaszínbe hajlik vagy ha könnyen kipirul. Azok járnak a legjobban a vörössel, akiknek hűvös a bőrtónusa, az aranysárga bőrszínnel rendelkezőknek ez nem a legjobb választás.

A hajad rendkívül jó állapotban van. A vörös hajfesték a károsodott tincseken hamar kifakul, ám akkor is, ha egészséges a hajkoronád, jegyezd meg: ha a vörös szín mellett teszed le a voksod, hetente kell mélykondicionálót használnod, mert ezzel hosszú ideig megőrizheted a szín vibrálását.

A szemed színe zöld vagy kék. A vörös haj azoknak tökéletes, akiknek világos a szemük, és a bőrtónusuk is inkább hűvös.

A koromfekete tökéletesen áll neked, ha…

Ha alapjáraton is van egy kis színed, nemcsak nyáron (gondolj Megan Foxra vagy Catherine Zeta-Jonesra). Ha túl sápadt a bőröd, úgy festhetsz, mint egy kínai porcelánbaba.

A hajad természetes állapotában is fényes. A koromfekete akkor mutat a legjobban, ha csillogó és ezt kizárólag mesterséges formázókkal és termékekkel nem lehet elérni.

Elfogadod azt a tényt, hogy nem tudsz ráfesteni. Sajnos, ha nem tetszik, nem sok mindent tehetsz azon kívül, hogy vársz, éppen ezért alaposan fontold meg, mielőtt elszánod magad erre a lépésre.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Tündökölj télen is!

Új szupersmink: a narancsmámor

 

Címkék: hajfesték hajszín

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty