Tegyél egy szuper időutazást a legjobb cuccok körül!

Nem kell időutazó géped barkácsolnod ahhoz, hogy akár több száz évet is visszarepülhess az időben. Elég lesz csak a kifutókra tekintened, ahol a régi korok divatja tért vissza, izgalmasan újragondolva – csak neked.

2011.12.22. 09:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Középkor

Az Alexander McQueen divatház mindig is vonzódott a sötét középkor hangulatához. Gondolj például arra, amikor a híres holland festő, Bosch képeit nyomtatták a ruhákra, vagy Jean d’Arc-ot támasztották fel a máglyahalálból a harci díszét reprezentáló kollekcióval. Az idei szezonban sincs ez másképp, ám a divatos anyagok – például a toll, a szegecsek és a különböző minták – is helyet kaptak a legújabb ruhákon. Ne félj egy szűk, fűzőszerű felsőt párosítani lengébb nadrágodhoz vagy a derékig érő szoknyádhoz. A hosszú, fűzős csizmáktól se ijedj meg: ultraszexi leszel benne egy visszafogott ruhával és egy fekete zakóval.

Viktoriánus korszak

A kiegészítőknél már láttuk a viktoriánus jegyeket idéző darabokat és azonnal beléjük szerettünk. A kitűzők és az antik hatású fülbevalók, gyűrűk és nyakláncok soha nem mennek ki a divatból. A ruhák tekintetében vállald be a bársonyt mélyzöld, fekete vagy vörös árnyalatokban. A nyakat is eltakaró, garbószerű felsőkben akár az irodában is megjelenhetsz, a lágy csipkés berakású szoknyákban pedig te leszel az igazi stíluskirálynő. Hogy egy kis modern hatást is adj a viktoriánus trendnek, húzz telitalpú cipőt!

20-as évek androgünjei

Coco Chanelnek hála végre a nők is nadrágba bújhattak, férfias kalapot húzhattak és zakókban hódíthattak a 20-as évek közepén. A Dolce&Gabbana kifutóján feltűnt adrogün trendről már beszámoltunk, és ha eddig még nem próbálkoztál a férfias darabokkal, most itt az idő. A fehér inged fölé akár a gengsztereket idéző, csíkos zakó is kerülhet, a cipők terén pedig válogass a kis fűzős darabokból.

50-es évek és a mindig csinos nő

A vintage-láz az idei szezonban teljes gőzzel hódít, neked pedig csak az a dolgod, hogy beszerezz pár 50-es éveket idéző ruhát és kiegészítőt. A derékig érő szoknya és a csábító magas sarkú kötelező elemei ennek a trendnek, kiegészítők terén pedig próbálkozz a kalapokkal, a kesztyűkkel, a brossokkal és a szexi harisnyákkal. A szőrmeboa (természetesen műszőrméből) pedig egy csapásra feldobja és ultranőiessé teszi a megjelenésed.

Modern 60-as évek

David Kome kollekcióját látván a 60-as évek egy modern, 21. századi újragondolásban tűnik fel. Az óriás pöttyös darabok a régi sziluetteket idézik, ám a díszítés és a feltűnő anyagkombinációk teljesen újszerű felfogásban prezentálják a retróhangulatot. Az Andy Warholos mintájú, popkultúrát idéző felsőket idén nyugodtan párosíthatod szűk darabokkal és különböző anyagokkal – például bőrrel és színes tollakkal – és jó hír, hogy még ennél a lépésnél se követsz el divatbakit. A jelszó a merészség és az egyedi újragondolás.

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

A country-díva: Taylor Swift gardróbja

A nagy csizma-kérdés: hosszút vagy rövidet?

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty