2012.02.22.@ 07.02

Káosz a sminktáskádban? Megoldva!

Elhagytad a kedvenc szájfényed (oké, jó néhányszor) az elmúlt hónapokban? Nem találod a legjobb szempillaspirálod, és fogalmad sincs, hová tetted a szemcerkát, amit nemrég vettél? Ha ismerősek ezek a kérdések, fogadd meg tanácsainkat, amelyekkel rendben tarthatod a szépségápolási cuccaidat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Káosz a sminktáskádban? Megoldva!

1. Félévi nagytakarítás
Minden rendszerező projektnek szortírozással kell kezdődnie. Dobáld hát ki azokat a termékeket, amiknek fura szaguk van, megváltozott az állaguk vagy csak szimplán egyszer sem használtad az elmúlt hat hónapban.

2. Csekkold a szavatosságot!
Ha a tej a hűtőben megromlik, tétovázás nélkül kihajítod. Miért bánnál másképp a sminkcuccaiddal? Ha veszel valamit, írd fel a vásárlás dátumát, így pontosan tudni fogod, meddig használhatod nyugodt szívvel. Íme egy kis segítség:
Szempillaspirál és folyékony szemhéjtus: 3 hónap
Szemhéjfesték: 2 év
Rúzs és szájfény: 1 év
Szájkontúrceruza: 3 év
Folyékony alapozó: 2 év, de ha megváltozik az állaga, inkább válj meg tőle

3. Csoportosíts!
Ha mindent kategóriák szerint tárolsz, egyből könnyebben tudod majd, mit hol keress. Tedd külön azokat a cuccokat, amelyeket minden nap használsz, a többi terméket pedig csoportosíts az alábbiak szerint: krémek, szájfények, szemhéjfestékek stb.

4. Tegyél mindent láthatóvá!
Ha valamit nem látsz, arról hajlamos lehetsz megfeledkezni. Lehet, hogy nem csak azt a két-három szemhéjpalettát használnád szívesen, ha eszedbe jutna, hány szuper lapul még gyűjteményedben. Tárold hát a sminkszereidet átlátszó dobozokban és neszesszerekben.

5. Az ecseteknek kijár a tisztelet
A borsos áron vásárolt, minőségi ecsetekre vigyázni kell, hogy sokáig használhasd még őket. Tartsd őket mindig tisztán, és persze szem előtt! Nagyon jól tud kinézni, ha egy alacsony falú üvegvázát a feléig megtöltesz dekorkaviccsal, és abba szúrod bele az ecseteket.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty