2012.04.20.@ 10.04

Háztetőt a ruhákra! – Interjú a Gombold Újra győztesével

Farkas Anett nem készült kiskora óta divattervezőnek, sőt élete első kollekciójával sikerült lenyűgöznie a zsűrit! A lány építésznek tanul, de minden érdekli, ahol kiélheti a kreativitását.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Háztetőt a ruhákra! –  Interjú a Gombold Újra győztesével

Hogyan lesz építészből divattervező?
Nem is konkrétan a divattervezést, sokkal inkább magát a pályázatot találtam érdekesnek! És rögtön azon kezdett el járni az agyam, hogy miként lehetne összekapcsolni a divattervezést az építészettel.

Bátor vagy, hiszen divattervezői tapasztalat nélkül vágtál bele!
Mivel az első körben csak grafikákat kellett beküldeni, azzal nem volt gond. De amikor beválogattak a második fordulóba, kicsit elbizonytalanodtam. Ekkor kezdődött meg a kísérletezés, de a megvalósításban már varrónők sokat segítettek.

Mesélj a kollekciódról!
Ha már hagyomány, a zsindelyes háztetők jutottak eszembe, ezen kívül pedig a Makovecz-szimbólumrendszer. A textúrák életre keltéséhez faanyagot használtam, amellyel az volt a nehézség, hogy törékeny!

Van kedvenc külföldi vagy magyar terveződ?
Igen, szeretem azokat, akik innovációkat vezetnek be. Alexander McQueen például pont ilyen volt, folyton kísérletezett a formákkal és textúrákkal. A magyarok közül Sármán Nóra és Mojzes Dóra a kedvencem.

Hol leszel tíz év múlva? Építészettel vagy divattervezéssel szeretnél foglalkozni?
Leginkább összekötném a kettőt! Egyébként nálam inkább az erős koncepció a fontos, amit pedig a megvalósítás követ! Nem szeretnék egy dolognál leragadni, ezért nem tudom, mivel fogok később foglalkozni. Az egyetemen régebben nagy hobbim volt a fotózás, beleszerettem az analóg gépekbe és imádtam a fotóslaborban előhívni a képeket!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty