2012.06.13.@ 10.06

Így dolgozhatsz az Estée Laudernél

A Cosmo elintézte, hogy feltehesd kérdéseidet az Estée Lauder közép-európai general managerének, Egyedi Anikónak! Renegeteg üzenet érkezett, mi kiválasztottuk a legérdekesebbeket, Anikó pedig lelkesen megválaszolta őket, sőt azt is elárulta, hogyan juthatsz be a cégükhöz!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így dolgozhatsz az Estée Laudernél

Milyen végzettség ill. adottságok szükségesek ahhoz, hogy valaki bekerüljön a csapatotokba?
Akár az üzletbe, akár a marketing vagy a pénzügyi csapatba szeretnél bekerülni, legyél nagyon elszánt és lelkes. Nálunk elengedhetetlen a a pozitív szemlélet, hogy szeresd a munkádat, és hogy azonosulni tudj a cég kultúrájával. Ahhoz pedig, hogy a marketing csapatba bekerülhess, természetesen szakirányú markteing-végzettség kell.

Mit tanácsolsz azoknak a lányoknak, akik a szépségszakmának ezen a területén szeretnének egyszer dolgozni? Mit tanuljanak, és hogyan induljanak el?
A menedezsment csapatunk tagjainak nagy része az üzletekben kezdte, tehát szépség-tanácsadók vagy make up artistok voltak. Aki a kiskereskedelemben dolgozik először (akár marketing diplomával), sokkal nagyobb előnyt élvez a későbbiekben.

Hogyan tudod összeegyeztetni a karriert és a magánaéletet?
Nehezen! De mindenkinek ilyen az élete, aki dolgozik. Nem lehet egyértelműen elválasztani a magánéletet és a karriert. Azt is fontos elmondanom, hogy nincs tökéletes egyensúly, de mindenképpen kell egy szerető, megértő család, és egy olyan munkahelyi csapat, akikkel könnyű együttdolgozni. Nálunk alapvető elv a cégnél, hogy minden dolgozó szakíthasson időt a kikapcsolódásra, sportolásra.

Vezetőként hogyan tudod azt megvalósítani, hogy határozott döntéseket hozz, de eközben pedig a beosztottakkal is jó kapcsolatot építs ki?
Ezzel szerencsére sosem volt problémám! A beosztottak nagyon nagy része értékeli a határozottságot. Ha mindig megfelelő formában mondod el a véleményed, akkor nem lesznek félreértések.Nagyon sok döntés csapatmegbeszélés eredménye. Az intelligens emberek helyén tudják kezelni azt, hogy más által születnek döntések, és ezt el is fogadják. Én magam ilyen vagyok, elfogadom mások érveit, és ez elvárás minden kollégától.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?
Erre nagyon nehéz válaszolnom! De ha arra vagy kíváncsi, hogy mi az, amit a legeslegeslegjobban szeretek, az az a csapatépítés! A dolgozók 95%-a az én időm alatt került a céghez, és hihetetlenül boldoggá tesz, hogy a nagy részük még mindig itt van, és láthattam, hogyan jutottak előre, és hogyan fejlődtek.

Melyek azok a termékeitek, amelyek a legnépszerűbbek a fiatal lányok körében Magyarországon?
A lányok imádják a BB krémeket, az Estée Laudert és a Clinique-et is, hamarosan a MAC is piacra dobja a sajátját, reméljük az is ugyanilyen sikeres lesz. És a Clinique Chubby Stick-ért odavannak!

Melyik a legújabb termék?
A legújabbak a BB krémek, illetve az Estée Lauder Supreme Cream és a Clinique Stay Matte Olajmentes alapozó.

Mi az a legfontosabb dolog, amire mindenképpen figyeljünk oda, ha szeretnénk minél tovább megőrizni a szépségünket?
A legfontosabb, hogy minden este el kell távolítani a sminket, rendszeresen ápolni kell a bőrt. Aki szeretne idősebb korában is ragyogó bőrt, az már 25 éves kora körül kezdjen el szemránckrémet használni. De ami kötelező, az fényvédő (télen is) és a hidratáló!

Hogyan válasszuk ki magunknak a legmegfelelőbb arcápolási és sminktermékeket?
Szerintem az egyik legjobb, ha a magazinok szépségrovatát és a hirdetéseket böngészed. De persze, nem biztos, hogy mindig a legújabb terméket érdemes használnod. Az üzleteinkben és a parfümériákban szívesen segítenek a szépség-tanácsadók, hogy megtaláld a megfelelő terméket. Ez teljesen ingyenes, és nem jár kötelezettséggel, ha utána mégsem vásárolsz, az sem baj! De legalább egyszer kérd ki szakértők segítségét, mert ha nem neked való termékeket használsz, az pénzkidobás és akár árthatsz a bőrödnek is!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty