2012.07.02.@ 09.07

Dögös smink egy profitól: Vadulj, baby!

A Tom Cruise főszereplésével futó Mindörökké rock című film máris óriási siker az USÁ-ban, mi viszont nem csak a sztoriért, de a dögös ruhákért és vadóc sminkekért is odavagyunk. James Whitney, a produkció vezető sminkese most elárulja neked a legtutibb trükkjeit, és azt is, hogyan álmodja meg a karakterek külsejét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Dögös smink egy profitól: Vadulj, baby!

Hogyan készül fel egy sminkmester a filmes munkára? Kapsz irányvonalat a rendezőtől, vagy a jelmeztervezővel/művészeti rendezővel/hair stylisttal kezdtek el ötletelni?
Általában azonnal elkezdek kutatni a kor és karakter után, és nem sokkal ezután felveszem a kapcsolatot a fodrásszal. Tervezgetünk és ötletelünk, gyakran még mielőtt a casting véget érne. Találkozunk a rendezővel több alkalommal, és eközben a jelmeztervező is végzi a maga kutatásait, sőt a színészek is is segítenek nekünk! De rengeteg dologra kell figyelni:  ha például egy türkizkék szobában forgatunk, akkor nem teszek türkizkék festéket a szemre. Vagy, ha a női főszereplő egy bizonyos fajta vöröset, mondjuk, kékes vörös ruhát visel, nem használhatok a szájára narancs vagy rózsaszín rúzst. Mindezeket figyelembe véve a sminknek minden archoz és minden jelenethez passzolnia kell. Egy szomorú, síró lány nem viselhet ragyogó, élénk sminket! Végül, mikor mindenkinek minden ötlete megvan, összeülünk és megbeszéljük őket. Kb. két héttel a forgatás kezdete előtt pedig csinálunk egy kameratesztet, ahol megvitatjuk, mi mehet, és mi nem!

Mit ajánlasz azoknak a lányoknak, akik igazi rock’n’roll külsőre vágynak?
Azt hiszem, a rock and rollos, menő külső csak kor, öltözködés és frizura kérdése. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba, ne menjünk át bohócba! A szabály az, hogy a hangsúlyos szem mellé természetes száj, a visszafogott szem mellé pedig hangsúlyos száj passzol!

Van valami tipped a tökéletes füstös szem és a piros száj elkészítéséhez?
A tökéletes füstös árnyalatot úgy érhetjük el, ha világos korrektort vagy krémes szemhéjfestéket viszünk fel a szemhéjra és a szemöldökcsontra, majd a mozgó részre világos szemhéjpúdert, mondjuk MAC Gesso-t vagy Vapour-t. Ezután szemceruzával rajzoljunk extrém macskaszemet a szempillák vonalába, fent is, és lent is, körbe az egész szem körül. Majd fogjuk a MAC Espresso szemfestéket, és tusecsettel menjünk át ezen a vonalon. A púder egy árnyalattal világosabb, így nem csak tartóssá teszi a kontúrt, hanem lágyít is a feketén. Aztán tiszta, duci ecsettel mossuk el a vonalak éles határait. Végül göndörítsük a szempillákat, és dupla réteg spirált vigyünk fel rájuk. A vörös ajkak érdekében a szájat először alapozzuk le. Rajzoljuk meg a kontúrt, és ecsettel vigyük fel a rúzst, ne direktbe. Így könnyebb irányítani a folyamatot. Egy réteg rúzs után púderezzük be az szánkat, aztán vigyünk fel még egy réteget. A fogakat el ne felejtsük ellenőrizni!

Melyek azok a sminktermékek, melyek nélkül nem indulnál el forgatni? Miért?
Holtversenyben van a MAC Cubic pirosító, és a Lip Glass. A Cubic szinte minden bőrszínhez illik, a kedvenc pirosítóm! A Lip Glass pedig igazán feldobja az ajkat!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty