2012.07.17.@ 07.07

Manikűrözz otthon profin!

Szeretnéd, hogy körmeid mindig kifogástalanok legyenek? Kövesd a Cosmo útmutatóját!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Manikűrözz otthon profin!

Lemosás
Az első és legfontosabb dolog a körömápolásban a megunt körömlakk alapos eltávolítása. Használj hozzá acetonmentes terméket – kevesebb kemikáliát tartalmaz, és az illata is kellemesebb!

Reszelés
A körömreszelésnek nem csak az a célja, hogy elérd vele a kívánt körömhosszt! Fontos, hogy a köröm felületét is finoman lecsiszold, a simább felületen ugyanis sokkal egyenletesebben oszlik el a lakk, ezáltal a végeredmény is szebb lesz.

Radírozás
Mit sem ér a szép köröm, ha a kézfejed nem elég ápolt! Készítsd el a házi bőrradírodat kevés mézből, néhány csepp citromléből és egy evőkanál tengeri sóból. A sűrű keverékkel dörzsöld át a kézfejedet, hagyd rajta pár percig, majd alaposan mosd le. Ugye mennyivel puhább és simább lett?

Hidratálás
A bőrradírozás után a kézfejednek kijár egy kis hidratálás is! Válassz gyorsan beszívódó kézkrémet, ami nem akadályoz a további lépések elvégzésében.

Puhítás
Ha megvagy a kézfejed ápolásával, tedd rendbe a kutikulákat. A köröm tövénél húzódó, vékony bőrcsík véd a baktériumok ellen, így még véletlenül se vágd le, inkább csak puhítsd fel! Ehhez használhatsz kutiluka krémet vagy olajat is.

Előkészítés
Most, hogy a kezed selymes és puha, ideje felvinni a körmödre az alapréteget. Az alaplakktól a manikűr nem csak tovább fog tartani, de megvédi a körmödet az elszíneződéstől.

Színezés
Ha megszáradt az alapréteg, jöhet egy vagy két rétegben a kedvenc körömlakkod. Az idei nyár a fényes, élénk színekről szól, válassz te is ilyet!
Ha igazán hosszantartó hatásra vágysz, legvégül kenjél fel egy réteg fedőlakkot is.


Cosmo-tipp: A Rimmel 60 seconds körömlakkjai (799 Ft) szupergyorsan száradnak, széles és extralapos ecsetüknek köszönhetően pedig nagyon könnyű velük dolgozni.


Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty