2012.12.03.@ 11.12

A magyar lány, aki elkápráztatta a világot

Beke Luca az idei Triumph Inspiration Award harmadik helyezettje igazi Cosmo-ikon a szemünkben: keményen megdolgozott a sikerért, és sok évnyi kitartó meló után most tényleg az álmait éli.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A magyar lány, aki elkápráztatta a világot

Harmincegy ország versenyzője mutatta be a pályaművét Sanghajban, a Triumph nagyszabású fehérnemű olimpiáján, és a zsűri is elég komoly volt: többek között az olasz Vogue főszerkesztője, Franca Sozzani és Matthew Williamson brit divattervező ültek a döntőbírák székeiben. Luca a Reborn Warrior fantázianevű, különleges kivitelezésű, 8000 pikkely felhasználásával készült ruhájával a 3. helyet szerezte meg, és a lány azóta úgy érzi, nagy lehetőségek állnak előtte…

 

Cosmo.hu: Biztosan hatalmas élmény volt kinn lenni a világversenyen, és dobogósként hazatérni. Hogyan ünnepelted meg ezt az elképesztő sikert?

Luca: Tényleg az a legjobb szó rá, hogy elképesztő volt, olyan élmény, amire egész életemben emlékezni fogok. Nemcsak kint lenni vot csodás, hanem az egész folyamat, aminek a részévé váltam, valami hihetetlen! Onnantól kezdve, hogy elolvastam a versenykiírást, megterveztem és kiviteleztem a fehérneműt, a fotózásokat szerveztem és koordináltam, most pedig interjúkat adok, mind maga ünneplésnek számít. Olyan tapasztalatokat köszönhetek ennek a versenynek és a Triumphnak, amiért mindig hálás leszek, éppen ezért kint lenni Shanghaiban a többi versenyzővel önmagában elég ünneplés volt. A stáb és a szervezők, mindenki azon dolgozott, hogy a legprofibb körülmények között mindent megkapjunk, amire szükségünk volt. Személyesen találkozni Franca Sozzanival, beszélgetni állásajánlatról Uma Wanggel, és az, hogy Matthew Williamson megölelt engem és azt mondta: “számomra Te vagy a tervező” – olyan pillanatok az életemben, amik örökre meghatároznak majd. Sajnos, itthon még nem volt időm megünnepelni, de hogy őszinte legyek, nem ünneplésre vágyom, hanem arra, hogy megköszönhessem nem csak szóban, hanem egy vacsora keretein belül a családomnak, a barátaimnak azt, hogy mellettem álltak. Ez nemcsak az én sikerem, hanem az övék is.


Luca díjához az olasz Vogue főszerkesztője külön is gratulált

 

Cosmo.hu: Gondoltad volna néhány évvel ezelőtt, hogy világszínvonalú tervező lesz belőled? Készültél rá, álmodoztál róla?

Luca: Én is, mint minden kislány, ruhákat varrtam a babáimnak, és mindennap másról álmodoztam, de valahogy a divattervezés és a szépség ilyen jellegű kifejezése mindig jelen volt, és mindig a részemet képezte. Gimnázium után sikeresen felvételiztem a Modart Művészeti és Divatiskolába, ahol 2013. június 6-án egy nagyszabású divatbemutató keretein belül fogok 10 társammal diplomázni. A verseny után rengeteg gratulációt és levelet kaptam, de az egyik különösen fontos volt számomra. Az egyik gimnáziumi évfolyamtársam írt egy levelet, hogy gratulál, és hogy emlékszem-e a szalagavatónkra, ahol a műsorunkban mindenki arról beszélt, hogy hol látja magát 10 év múlva. Én akkor azt mondtam, hogy híres divattervező leszek. Akkor még csak álmok voltak és vágyak ezek a szavak és nagyon furcsa, de fantasztikus érzés, hogy elmondhatom magamról, hogy jelenleg az álmaimat élem. Hogy válaszoljak a kérdésedre, igen álmodoztam róla, hogy egyszer egy ilyen kifutón láthatom az általam készített ruhákat. Ezért a pillanatért dolgoztam, ezért jártam rajzolni 10 éven keresztül, és minden lemondás megérte ezért az álomért. Most azt érzem, hogy ez még csak a kezdet, és bármi megtörténhet. Nem gondolom, hogy egy ruhadarab miatt engem a viágszínvonalú tervezők között lehetne említeni, ezeknek a szavaknak túl nagy súlya van. Én ismertebb lettem a versenynek köszönhetően, és remélem, egy napon világszinten is elismertté válhatok.


Az első helyzett az angol Sian Whitefott lett, az Ecliptic Renewal nevű pályamunkájával

 

Cosmo.hu: Milyen ruhát viseltél a gálán?

Luca: A gálára a ruhámat nagyon nehezen választottam ki, mert kettő közül kellett döntenem. Az egyik egy saját tervezésű fekete darab volt, a másik pedig egy 2012-es őszi-téli bordó bársony Carven ruha. Végül az egyik marketinges barátnőm tanácsára a Carven ruhát vettem fel, mert azt mondta, hogy mindenki más feketében lesz, az enyém pedig Triumph-piros és biztos szerencsét fog hozni – és igaza lett!

 

Cosmo.hu: Van kedvenc, ikonikus ruhadarabod?

Luca: Bármelyik ruháját mondhatnám Alexander McQueentől, de nagyon tetszett Tom Ford tervezése is, amit Gwyneth Paltrow viselt az Oscar-gálán. Bennem pont ez a kettősség található meg: egyszerre jellemez a letisztultság, a minimalizmus, de a másik oldalam imádja az anyagmanipulációkat, applikációkat, azt a mesebeli világot, amit Alexander McQueen teremt meg.

 

Cosmo.hu: És a saját gardróbodból melyik ruhádhoz ragaszkodsz legjobban?

Luca: A már említett Carven ruhához. Amikor megláttam a kifutón ezt a modellt, már akkor teljesen beleszerettem. Mindig vágytam egy piros ruhára, viszont egy piros ruhához úgy gondolom, hogy meg kell érni, mert tudni kell viselni. Nálam most jött el az idő hozzá.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty