2012.12.11.@ 04.12

Divatbemutatók földön-vízen-levegőben

Ha eddig azt hitted, hogy a modellkedés csupán játék és mese, nem hallottál még az alternatív divatbemutatókról. A manökeneknek ugyanis alkalmanként nem csupán a magas sarokkal kell megbírkózniuk, de az elemekkel is dacolniuk kell… Bemutatjuk az elmúlt évek legelvetemültebb alkalmi kifutóit.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Divatbemutatók földön-vízen-levegőben

Ringat a víz

2010-ben egy szöuli bevásárlóközpont állt elő az ötlettel: mi volna, ha kifutó helyett „kiúszót” használnának Park Szul Nyeo dél-koreai dizájner legfrissebb kollekciójának bemutatására. A modellek vízálló sminket viseltek, és a tragédiát megelőzendő egy-egy csipesszel az orrukon vonultak fel, azaz inkább sodródtak el az átlátszó falú medencében. Szerencsére nem is volt szükség búvármaszkra: a színes, mesésen lebegő maxiruhákat viselve úgy mosolyogtak, mintha történetesen Ariel, a kis hableány édestestvérei lennének. A vízalatti divatbemutató olyan hatalmas sikert aratott, hogy azóta a legnevesebb divatlapok állnak elő a mélyben fotózott divatanyagokkal, és a legnagyobb modellügynökségeknél óriási plussz, ha a karrierről álmodó lánykák nem csak kecsesen járni, de kecsesen úszni is tudnak.

Ég és föld között

Amikor az „égi kifotóról” beszélünk, nem megboldogult modellek mennyországi karrierét mutatjuk be, hanem arról, hogy manapság egyre divatosabb a légiutaskísérők kényeztetése mellett légimodellekkel meglepni a repülőjáratok utasait. A Victoria’s Secret 2007-ben rendezett szexi pizsama partit egy amerikai légitársaság egyik járatán, idén pedig hozzánk is elért az őrület: a magyar diszkontlégitársaság rózsaszínbe és lilára sminkelt gépe egy éjszakára még a szokásosnál is divatosabb öltözéket kapott, az első Tel Aviv-Budapest járaton ugyanis a Frau Blau divatház mutatta be 2012-as kollekcióját. A tervezőpáros azért a Budapesti járaton debütált a ezüstösen csillogó kollekciójával, mert a kreációkat a mi népmeséink ihlették. A 30 000 láb magasságban megesett show meglepetés volt az utasok számára. Még szerencse, hogy betartották a szabályt, és szabadon hagyták a közlekedőfolyosót… másként orrabuktak volna Izrael legmenőbb modelljei.

Jég veled, kifutó

Persze a magyar tervezők sem mennek a szomszédba néhány kreatív ötletért: Makány Márta 2009-ben rendezett rendhagyó divatbemutatót, melyből kiderült: az ő kreációiban a jég hátán is meg lehet élni. A Magyar Szinkronkorcsolya Válogatott tizenhat tagja tizenhat mesésen csillogó ruhadarabot mutatott be a jégen suhanva, amelyeket – ismerve vonzódását a balerína tütükhöz – még Carrie Bradshaw is megirigyelt volna. A szinkronkoris csajokról kiderült: ha netán karriert akarnának módosítani, a modellek világában lazán megállnák a helyüket, a közönség üdvrivalgása pedig arról tanúskodott, hogy igenis szükség van az efféle alternatív divateseményekre. Kíváncsian várjuk, ki fog először tűzálló kollekciót tervezni, és lángok között bemutatni a szezon legforróbb ruhadarabjait…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty