Expressz-hajszárítás: ilyen egyszerű!

Ugye neked sincs kedved a meleg, párás időben sokáig bíbelődni a hajszárítással? Gisele Bündchen fodrásza most elárul pár trükköt, amivel rekordidő alatt szárazak lesznek tincseid

Expressz-hajszárítás: ilyen egyszerű!

Gisele szerint mindig tökéletes hajának egyetlen titka a fodrásza, Harry Josh, aki most megosztja vele is a gyors hajszárítás trükkjeit. Mindenképpen ionos hajszárítót használj, és lyukacsos körkefét, ami jobban átengedi a levegőt, de ezekre talán még nem gondoltál:

– Tűzd fel a fejtetőn lévő tincseidet, és kezd a szárítást az alsó tincsekkel! Ha ugyanis felülről szárítod a hajad, fésülés közben a vizes alsó hajszálak újra benedvesítik már száraz tincseidet, így sokkal tovább tart a szárítás.

– Ne használj formázó termékeket a szárítás elején! A hajhab, zselé és társaik egyrészt elnehezítik a hajat, másrészt megakadályozzák, hogy a levegő teljesen átjárja a hajszálakat, így lassítják a száradást. A legjobb, ha a hajszárítás felénél kensz a tincseidre egy kicsit ezekből.

– És végül egy trükk, amire soha nem jutott volna eszedbe. Harry szerint a legfontosabb, hogy rendszeresen megtisztítsd hajszárítód szűrőjét. A rágubancolódott hajszálaktól és portól eldugult szűrőn ugyanis nem tud megfelelően átáramolni a levegő, így a készülék teljesítménye akár a felére is csökkenhet. Ugye ma este te is lecsekkolod a hajszárítód?

Még több

fashion_beauty