2013.07.28.@ 10.07

A 4 legdurvább bőrápolási baki

Mindent elkövetsz azért, hogy a bőröd hibátlan legyen? Lehet, hogy észrevétlenül te is elkövetsz olyan bűnöket, amivel inkább ártasz neki.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A 4 legdurvább bőrápolási baki

1. baki: Halmozod a termékeket
A piperepolcod olyan zsúfolt, hogy már attól félsz lassan leszakad? A legújabb termékek a jelek szerint téged is hívogatnak, hogy azonnal szerezd be őket. Csakhogy ha mindenfélét magadra kensz, azzal inkább csak irritálod a bőrödet. Bőven elég, ha 3-4 terméket használ a napi ápolás alatt, például arctisztítót, fényvédőt, hidratálót és tonikot.

2. baki: Egy termékkel akarsz mindent kipipálni
Naná, hogy csodásan hangzik, ha egy krém azt ígéri, hogy eltünteti a ráncokat, összehúzza a pórusokat, hidratálja a bőrt. Már csak azt kéne ráírni, hogy égőt is cserél a lámpában helyetted, nem? Vagyis kicsi a valószínűsége, hogy valóban hatásos minden problémára, sőt lehet, hogy még a bőrödet is irritálja a sok összetevő.

3. baki: Nem jó sorrendben teszed fel a termékeket
Igen, nagyon fontos, hogy melyik terméket teszed fel először és miként rétegezed őket. Például, ha használsz valamit a pattanásaidra, akkor a hidratálót csak utána vidd fel. Na meg, ha két olyan krémet használsz, amiben benzoil-peroxid vagy szalicilsav van, akkor mindenképp beszélj előtte egy bőrgyógyásszal.

4. baki: Megfeledkezel a fényvédelemről
Már vagy ezerszer hallottad, mennyire fontos, hogy a nap káros sugaraitól óvd a bőrödet, mégis képes vagy megfeledkezni róla. Pedig a fényvédő nemcsak a leégés vagy a bőrrák ellen jó, hanem egy új kutatás szerint azok, akik minden nap használnak legalább 15-ös fényvédőt, tovább őrizhetik fiatalságukat. Csak azt kell lesned, hogy a krémen rajta legyen az SPF felirat.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty