Trükkök és praktikák az üde tekintetért

Mindenki ismeri a mondást: a szem a lélek tükre – de valóban azt tükrözi-e a szemünk, amilyen emberek vagyunk? A karikás szemek utalhatnak fáradtságra, kialvatlanságra, de valószínüleg nem tükrözik a személyiségünket. Ahhoz, hogy szemeid egészségesek, szemkörnyéked ápolt legyen, különböző praktikákat mutatunk be, amelyekkel üdévé varázsolhatod tekinteted.

Trükkök és praktikák az üde tekintetért

A szemek és a szemkörnyék ápolása ugyanolyan fontos mint bármely más testrészünké. Hiszen gondoljunk bele, naponta több mint huszonnégyezerszer pislogunk, hunyorgunk, erőltetjük szemeinket. Ezek után igazán megérdemlik a körültekintő ápolást.

Első számú tanácsunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Hiába kenegetjük a legdrágább csodaszerekkel a szem alatti karikákat, ha nem alszunk napi hét-nyolc órát, ebből kettőt lehetőleg az éjfél előtti időszakban, szemeink mosómedvéket megszégyenítő karikákkal lesznek gazdagabbak.

Esténként feltétlenül mossuk le sminkünket, külön figyelve a szempillákra, amelyeket ne dörzsöljünk, csak óvatosan távolítsuk el a szemfestéket. Minden este és reggel használjunk a szem körüli érzékeny bőrre kifejlesztett krémet, és ne a hidratálónkkal kenegessük ezt a területet, mivel itt sokkal hajlamosabb irritációra a bőrünk.

Nagyon fontos az A-vitamin fogyasztása, amely megőrzi a szem látóképességét. Fogyasszunk minden nap sárgarépát, tököt, tojássárgáját vagy májat, hogy a nap során elfáradt szemeink megőrizzék egészségüket.

A szemkörnyéket különböző borogatásokkal is ápoltabbá tehetjük, frissebb, üdébb tekintetet varázsolhatunk mindössze pár perc alatt. A reggeli mosakodásnál hideg vízzel mosd meg szemeidet, ezzel serkented a vérkeringést, feszesíted a bőrt és csökkented a duzzanatokat. A másik házi csodaszer az uborka. Az uborka rengeteg vizet tartalmaz, így egy-egy szelet a szemeken remekül hidratálja a bőrt, és üde szemkörnyéket eredményez. Ha több időd van mint csupán pár perc, akkor érdemes különböző borogatásokat készíteni, melyek nyugtatják és ápolják megfáradt bőrödet. Hársfateából készített borogatással csökkentheted a sötét karikákat, a búzavirág pedig enyhíti a szem erezettségét, fáradtságát.

Az üde tekinthez a hosszú, ívelt és selymes szempillák is hozzátartoznak. Kétségtelen, hogy egy jó szempillaspirállal fantasztikus eredményt érhetünk el. Mi most az AVON új Mega Effects szempillaspirálját ajánljuk. Az új szempillaspirál egy többdimenziós fejjel váltja fel a hagyományos spirált, így a tövektől a végekig megemeli a pillákat.

A Wonderbrush fantázianévvel ellátott spirál 12 különböző szögben használható, ezért tökéletesen illeszkedik a szem görbületéhez és lehetővé teszi a teljes körű szempilla-átalakítást. Az eredmény: dús pillák, csomómentes hatás, hiszen a nagyobb méretű sörte-felület könnyedén átfésüli a pillákat fenomenális tekintetet nyújtva.

További információk!

Még több

fashion_beauty